Annons:

Möte om Hultsfredshus i fredags:

Än så länge är det inte klart vad Hjältevadshus kommer göra med husfabriken i Hultsfred. Foto: Ossian Mathiasson

Möte om Hultsfredshus i fredags: "Inga klara besked"

I fredags träffades Hjältevadshus och Hultsfreds kommun för att diskutera framtiden för Hultsfredshus.
Det finns inte tillräckligt med ordrar för att starta upp fabriken – i alla fall inte för stunden.
– Läget är oförändrat och det finns inga klara besked än så länge, säger Lars Gjörloff, utvecklingschef på Hultsfreds kommun.

Annons:

En upphandling i miljardklassen gjorde att Hjältevadshus till den stora vinnaren i SKL:s bostadsupphandling i början av 2017. 

Då var tanken att de skulle starta sin produktion i Hultsfredshus gamla lokaler efter många års tystnad men ingenting har hänt.

"Börjat trilla in ordrar"

I slutet av förra veckan meddelade SKL att åtta kontrakt, som totalt omfattar cirka 250 lägenheter, är påskrivna med kommuner runt om i Sverige. 

För Hjältevadshus är det ett glädjebesked men för Hultsfredshus betyder det inte att fabriken kommer starta den närmaste tiden. 

– Hjältevadshus-ordern ser väldigt bra ut om man tittar ett och ett halvt år framåt, det har börjat trilla in lite ordrar nu. Sedan är det frågan om vi ska hur ska öka kapaciteten, säger Mikael Olsson, marknads- och försäljningschef på Hjältevadshus. 

"Pass på den frågan"

I fredags träffade han Hultsfreds kommun för att ge en lägesbild för vad som händer med SKL-husen och framtiden för Hultsfredshus. 

– Det finns inga beslut tagna utan det var mest ett uppdateringsmöte för att de ska se vad som händer, säger Olsson. 

Tror du att det kan bli något i Hultsfred?

– Pass på den frågan. Ställ den i juni igen.

"Får ha förståelse"

Lars Gjörloff, utvecklingschef på Hultsfreds kommun, säger så här om mötet. 

– De behöver få in fler ordrar och beställningar för att kunna slå upp en ny fabrik och där är de inte än. De hoppas att det ska lossna på riktigt men den volymen som de har fått in har de lyckats trycka in i den befintliga produktionen i Hjältevad, säger Lars Gjörloff. 

Kommunen fick inga löften under informationsmötet utan det som behöver hända är att det blir ett så pass högt tryck att SKL-husen inte kan gå in i den ordinarie produktionen. 

– Man får ha förståelse i ett sånt här läge. Ska man satsa i Hultsfred kommer man behöva investera massa pengar i en ny fabrik där man inte har full sysselsättning, säger Gjörloff. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt