Annons:

Förre Hultsfredsbon tillbaka i stan – föreläser om sin löparresa

Håkan Durmér kommer till Metropol i morgon kväll för att berätta om sin löparresa. Foto: Privat

Förre Hultsfredsbon tillbaka i stan – föreläser om sin löparresa

Från stillasittande till att klara världens tuffaste lopp. Den resan ska Håkan Durmér, som bodde i Hultsfred i drygt tolv år, berätta om på löparkvällen på Metropol i kväll.

Annons:

Håkan Durmér lurades att ta sitt första löpsteg för fem år sedan. Nu har han genomfört vad som sägs vara världens tuffaste tävling, Marathon Des Sables I Västsahara. 

Loppet pågick i sju dagar med sex etapper där den kortaste är 30 kilometer och den längsta 86. Deltagarna bär mat, vatten och kläder själva och sover i nomadläger som flyttas eftersom. 

– Det var förvånansvärt enkelt att springa det loppet. Det krävs inte så mycket som man tror, säger Håkan Durmér till Dagens Hultsfred. 

Jobbade med festivalen i flera år

Han menar att det omöjliga inte alls är omöjligt så länge man tacklar det på rätt sätt. 

– Egentligen handlar det om prioriteringar och fokusera på det man vill göra och ha ett tydligt mål, säger Durmér. 

På torsdagskvällen kommer han till Hultsfred för att föreläsa om sin resa och Hultsfred är ett ställe som han känner till väl. 

Han flyttade till orten 2001 för att studera högskoleutbildningen Music and Event Management och stannade i Hultsfred fram till 2012. 

– Efter utbildningen jobbade jag med Hultsfredsfestivalen mellan 2005 och 2010, jag började som webbredaktör och tog därefter över pressansvaret. Sen satt jag på Campius Hultsfred mellan 2010 och 2012 innan jag flyttade hem till Gävle igen, säger han. 

Hur ska det bli att komma tillbaka?

– Det känns som att komma tillbaka till gamla vänner, det blir familjärt. Det är första gången jag håller en föreläsning och testar materialet, säger han. 

25 personer har anmält sig

Emil Elofsson på Campus Elofsson ser fram emot torsdagens föreläsning och berättar att 25 personer har anmält sig i dagsläget. 

– Jag räknar ändå med att det ska komma 40 personer. Det är de mest inbitna löparna från de närliggande löparklubbarna som kommer, säger Emil Elofsson. 

I samband med löparkvällen kommer KGM sälja löparutrustning och representanter från Vårstafetten är på plats och informerar. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt