Annons:

Niclas och Marie-Louise Mobelius prisas för sin ungdomssatsning

Niclas och Marie-Louise Mobelius får Lions Club Virserums ungdomsledarstipendium. Foto: Privat

Niclas och Marie-Louise Mobelius prisas för sin ungdomssatsning

Lions Club Virserum delar varje år ut ett ungdomsledarstipendium. I år går det till Marie-Louise och Niclas Mobelius som har öppnat upp fritidsgården i Järnforsen under fredagskvällar.
– Det känns som en väldigt fin bekräftelse, säger Niclas Mobelius till Dagens Hultsfred.

Annons:

Marie-Louise och Niclas Mobelius har tagit tag i behovet av fritidsaktiviteter för ungdomar på fredagskvällar och dragit igång fritidsgården i Järnforsen.

Dessa fritidskvällar samlas 20-30 ungdomar och det är ett projekt som paret drog igång under hösten 2017. 

– I en mindre ort som Järnforsen finns det inte så mycket alternativ till aktiviteter. Vi har bedrivit scoutverksamhet men eftersom det var svårt att hitta ledare såg vi en möjlighet att dra igång ungdomsgården, säger Niclas Mobelius. 

Han fortsätter:

– Det har aldrig varit färre än 20 personer och man märker på ungdomarna att de uppskattar det. Vi håller på i ungefär tre timmar och det blir en trevlig stund med mycket snack, säger han. 

"Blev helt paffa"

Nu får de uppskattning för sitt arbete när de tilldelas Lions Club Virserums ungdomsledarstipendium. 

– Det är roligt när man känner att folk uppskattar det vi gör och det är också många föräldrar som har hjälpt till och ska ha beröm. Vi blev helt paffa när de ringde från Lions och berättade om det. Vi blev väldigt glada och vet också att det är många som gör fina jobb, säger han. 

Med anledning av priset får paret, som bor i Järnforsen, tillbringa sin första Valborgsmässoafton på en annan plats än i Järnforsen. 

– Ja, det blir nog första året på 25 år som jag inte är i Järnforsen på Valborg. Vi ska åka dit och ta emot vårt stipendium, det ser vi fram emot. 

"Gör ett jättebra jobb"

Yvonne Hansen från Lions Club Virserum säger så här om att dela ut stipendiet till Marie-Louise och Niclas Mobelius. 

– De gör ett jättebra jobb med att driva fritidsaktiviteter för ungdomar från tio år till övre tonåren och det är viktigt att deras arbete lyfts fram. De har många nyanlända på sina träffar och det är viktigt att de integreras, säger Yvonne Hansen. 

Under Valborgsfirandet på Strömsholmen i Virserum kommer Lions även dela ut ett bidrag med 10 000 kronor ur Ronsenforden till Örtagårdens verksamhet som finns på Bolagets område. Jan-Olof ”Jos” Svensson håller i vårtalet och Rosenfors Musikkår ansvarar för musikunderhållningen. Valborgsbrasan vaktas som vanligt av Virserums egna brandmän.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt