Annons:

Ny utställning på konsthallen – gör omfattande tillbakablick i arkivet

Virserums konsthall satsar på en tillbakablickande utställning som blir deras stora satsning i sommar. Foto: Privat

Ny utställning på konsthallen – gör omfattande tillbakablick i arkivet

200 utställningar har visats på Virserums konsthall de senaste 20 åren. I en helt ny utställning har man gjort en djupdykning i konsthallens utställningsarkiv.
– Det har varit roligt att rota i konsthallens historia, säger Carolina Jonsson, producent på Virserums konsthall.

Annons:

Utställningen ”20 år och 20 konstnärer” har premiär på Virserums konsthall på söndag och då inviger man andra våningen på konsthallen. 

Man har tittat bakåt i arkivet och tagit fram 20 konstnärer som ställt ut på konsthallen genom åren och gjort avtryck. 

– Jag har jobbat här på konsthallen sedan 2001 och under det senaste året har jag verkligen fått plugga konsthallens historia och gjort en djupdykning i utställningsarkivet. Tillsammans med Barbro Wenden har jag gjort intervjuer för att få ett underlag och ta reda på vilka utställare som människor tycker har varit viktiga genom åren, säger Carolina Jonsson.

Här är konstnärerna som ställer ut

Till slut har man lyckats plocka ut 20 utställare som får visa sitt material från och med söndag och fram till den 14 november. 

Det handlar om Susanna Arwin, Ulrika Berge, Lisa Fjellman, Paul Grähs, Jenny Grönvall, Bertil Hertzberg, Mattias Härenstam, Rabeaa Ibrahim, Richard Johansson, Åsa Jungnelius, Malin Lindmark Vrijman, Åse Marstrander, Eva Nordangård, Robert Nyberg, Lore Nynnell, Björn Olsson, Stina Opitz, Roland Persson, Riitta Vainionpää, Mathieu Vrijman. 

– Det här är vår stora sommarutställning, det är den vi satsar på under sommaren och högsäsongen. Vi är nöjda med utställningen och har fortfarande lite kvar att göra. Vi har jobbat med den i ett år och det har tagit väldigt lång tid, säger hon. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt