Annons:

  • Klart: De får följa med på Greklandsresan

    Anni-Li Karlsson, lärare på vård- och omsorgsprogrammet på Hultsfreds gymnasium, tar med sig Flavia da Silva och Sarah Kennerö på Greklandsresan i augusti. Foto: Ossian Mathiasson

  • Klart: De får följa med på Greklandsresan

    Flavia da Silva uppfyllde alla kriterier och får följa med på resan till Grekland.

  • Klart: De får följa med på Greklandsresan

    Rektorn Mikael Pettersson fick dra lott mellan två personer om vem som skulle ta den andra biljetten och det blev Sarah Kennerö.

  • Klart: De får följa med på Greklandsresan

    Flavia da Silva var glad efter att ha fått beskedet om att hon får följa med till Grekland.

Klart: De får följa med på Greklandsresan

På tisdagseftermiddagen tillkännagavs vilka två elever från vård- och omsorgsprogrammet på Hultsfreds gymnasium som får stipendiet att följa med på kommande Greklandsresan.

Annons:

Det var i november som Dagens Hultsfred berättade om att de elva eleverna som går andra året på vård- och omsorgsprogrammet på Hultsfreds gymnasium fick chansen att söka ett stipendium för att till hösten få åka med på den femte resan till Grekland ihop med pensionärer och personal från Västerviks kommun. 

Eleverna blev rejält överraskade och hade ingen aning om att de skulle få chansen till det. 

"Blev mest chockad"

I dag berättade lärarna vilka två elever som får följa med på höstens resa. 

Det är Flavia da Silva och Sarah Kennerö som åker dit tillsammans med läraren Anni-Li Karlsson. 

– Jag trodde absolut inte att jag skulle få åka med, jag blev mest chockad. Det är kanske de äldres sista resa och då vill man att de ska få det bra, säger Sarah Kennerö.

Flavia da Silva fyller i:

– Det ska bli spännande att se hur vården funkar i Grekland. Det är klart att man är lite nervös, säger Flavia da Silva.

"Såg hur lyckliga de blev"

När eleverna fick information om att de kunde söka detta stipendium i november hade lärarna precis visat dokumentären om Greklandsresan. 

– Man såg hur lyckliga de äldre blev, då vill man göra något likadant. Jag är fortfarande lite chockad och när man väl har träffat och pratat med de äldre så tror jag att det kommer bli bra, säger Sarah Kennerö. 

Anni-Li Karlsson berättar att resan till Grekland blir vård- och omsorgselevernas studentstipendium för nästa läsår då de tar studenten. Fem av eleverna var intresserade av att ta del av stipendiet.

Lärarna har gått igenom ansökningarna utifrån de uppställda kriterierna och Flavia da Silva uppfyllde alla kriterier vad gäller kurserna, APL-målen och kan omsatta de i skolan. 

Fick dra lott

Därefter fanns det två elever av de andra fyra som man inte kunde särskilja på och rektorn Mikael Pettersson fick dra lott. Det stod Sarah Kennerös namn på lappen och hon får följa med till Grekland.  

– Vi hoppas att det blir en återkommande tradition. Jag är helt övertygad om ni som åker till Grekland kommer lära er hur mycket som helst. Ni kommer ha en fantastisk tid i Grekland, säger Mikael Pettersson. 

Flyget till Thessalonik i Grekland går den 27 augusti i höst och på resan är det 19 pensionärer som följer med. 

– Vi hoppas naturligtvis att Västerviks kommun fortsätter med Greklandsresan eftersom "Tackis" (Dimitrios Sahpekidis) gör sin sista resa då han går i pension snart. Förhöppningsvis kommer det fortsätta, nu åker man hem till hans hemtrakter som ligger i norra delen av Grekland, säger Anni-Li Karlsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt