Annons:

Hissen har varit trasig i över två månader – ska ersättas med en ny

Hissen på Koppargatan 5 i Hultsfred har dömts ut och ska ersättas med en ny. Det är oklart när den kan vara i drift. Foto: Ossian Mathiasson

Hissen har varit trasig i över två månader – ska ersättas med en ny

I över två månader har hissen på Koppargatan 5 varit ur funktion och nu ska en helt ny hiss installeras i bostadshuset som ägs av AB Gamla Torget.

Annons:

Det var under påsken som Dagens Hultsfred kunde berätta om att hissen på Koppargatan 5 i centrala Hultsfred varit trasig och stått still i fem veckor. 

Marianne Einarsson, 80, är en av de boende som är i beroendeställning då hon behöver rullator, syrgas och hjälp för att ta sig upp och ner för trapporna. 

”Jag går i vanliga fall ut och sköter mig själv. Jag lever ett ganska normalt liv även om jag har både syrgas och rullator. Men allt detta gör mig så nedstämd, det är inte alls roligt att sitta så här ”inlåst” och inte kunna komma ut när man vill och prata människor. Förra veckan klättrade jag på väggarna”, sa Marianne Einarsson den gången. 

Hissen kraschade på långfredagen

Hyresvärden Per Ovedal berättade i samband med detta att han beställt reparation på hissen 15 gånger och att det har varit svårt att hitta grejer. 

Det har nu gått två månader sedan hissen gick sönder och det finns fortfarande ingen fungerade hiss på adressen. Den trasiga hissen är utdömd och det finns inga besked när en ny hiss kan installeras och vara igång. 

Per Ovedal har informerat hyresgästerna om att det skedde en totalkrasch på långfredagen efter flertalet lagningsförsök, vilket har medfört att hissen inte går att använda. 

Till Dagens Hultsfred berättar han att de har inlett en process för att köpa en ny hiss och håller på att ta in offerter från olika företag men avböjer annars att kommentera saken närmare och hänvisar till Hyresgästföreningen. 

"Man känner sig låst"

Marianne Einarsson säger så här om sin situation för stunden:

– Det är klart att det känns motigt när det tar sån tid och ingen förändring har skett. Man känner sig låst i lägenheten och vi är några i hyreshuset som är till åren komma och det är inte lätt att klara sig utan en hiss. Hyresvärden har förstått att vi hyresgäster vill ha information om vad som händer för att vi ska känna oss tryggare och det är bra, säger Marianne Einarsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt