Annons:

Man döms för penningtvätt – koppling till misstänkte Vimmerbyrånaren

Domen om penningtvättförseelse har en koppling till den man som står åtalad för det grova rånet på Miltons Guld i Vimmerby. Foto: Jakob Karlsson

Man döms för penningtvätt – koppling till misstänkte Vimmerbyrånaren

En man i 50-årsåldern döms för penningtvättsbrott. Brotten har en koppling till den stora penningtvättshärvan i länet – och den unga Vimmerbybo som har dömts och misstänks för flera allvarliga brott i Vimmerbyområdet. Vimmerbybon är bland annat åtalad för det grova rånet på Miltons Guld.

Annons:

Två personer i Varberg blev utsatta för ett automatbedrägeri på cirka 90 000 kronor. Mannen som nu döms för penningtvättförseelse blev uppringd av sitt barn mitt i natten i augusti 2015. Händelsen inträffade i Hultsfred och mannen gick med på att få 26 000 kronor överförda till sitt konto genom swish.

Mannen lät sedan sitt andra barn ta ut 13 000 kronor och de pengarna ska ha överlämnats till den unge man som är misstänkt för det grova rånet på Miltons Guld.

Litade på sin dotter

Två av den nu dömde mannens barn har umgåtts med Vimmerbybon. Mannen trodde att Vimmerbybon hade sålt en del prylar och menat att han litade på sitt barn.

Det menar tingsrätten att han inte borde ha gjort och att han borde ha förstått att de 26 000 kronor kom från brottslig verksamhet.

Han döms därför för penningtvättsförseelse och får böta 8 000 kronor. Han ska även betala ett skadestånd på drygt 18 000 kronor. Domen kan överklagas.

Enligt domen är den här händelsen en del av en mängd bedrägerier med koppling till Vimmerbybon och en annan man.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt