Annons:

De är laddade för årets studentbal i Hultsfred – så ser programmet ut

Ellen Lång och Julia Ekström från Hultsfreds gymnasiums balkommitté ser fram emot helgens bal i Hultsfred efter mycket arbete och engagemang. Foto: Ossian Mathiasson

De är laddade för årets studentbal i Hultsfred – så ser programmet ut

Uppklädda från topp till tå kommer studenterna på Hultsfreds gymnasium synas i både Hultsfred och Vimmerby på lördag.
Det är dags för årets studentbal och eleverna är spända av förväntan.
– Balen är en grej som jag tycker att man ska uppleva. Jag har sett fram emot det under lång tid, säger Julia Ekström.

Annons:

Med strax över en månad kvar till studenten kommer en annan av de stora höjdpunkterna på året för många ungdomar. 

På lördag är det dags för årets studentbal i Hultsfred.

Frisyrerna ska fixas, kavajerna ska strykas, klänningarna ska plockas fram och i kylen ligger bubblet på kylning och väntar på att hällas upp i festglasen. 

– Det är mycket förväntningar som man har inombords just nu. Många säger att det är den roligaste tiden som vi har framför oss och det ska bli väldigt kul med bal, säger Julia Ekström i balkommittén. 

Sex tjejer har jobbat med balen

Hon har tillsammans med Ellen Lång, Emmy Nilsson, Hilda Fridsén, Frida Pöder och Ellen Hesselgård, som alla tar studenten till sommaren, jobbat med att göra årets bal möjlig. 

– Vi började redan i början av terminen med att ta in anmälningar och sedan har det varit en lång process fram till nu, säger Julia Ekström.

Ellen Lång medger att det har varit ett arbete som krävt mycket energi, engagemang och tid. 

– Det har varit mer jobb än vad vi trodde från början men vi har haft roligt under resans gång. Vi pratade med de tidigare treorna som anordnade balen i fjol och frågade hur de hade gjort och tog mycket inspiration därifrån, säger Ellen Lång.

Hur är känslan när det bara är några dagar kvar?

– Man är nervös och hoppas att allt ska funka nu. Det är lite upp till oss. Vi har haft ansvar och styrt ihop det, säger Ellen Lång.

Färre par och ingen dans

Jämfört med i fjol har antalet balpar minskat kraftigt då det har gått från 52 par i fjol till 33 par i år. 

– Vi var väl ungefär 40 par från början men vi har haft många avhopp den sista tiden i samband med betalningen. Vi har gjort en budget för alla kostnader för lokaler, dekoration och mat och det kostar naturligtvis en del. Vi tror att det blir en bra kväll, säger Julia och Ellen. 

Lördagen inleds med att alla anhöriga har möjlighet att komma och kolla på alla balpar i Hagdals sporthall vid klockan 12.30 och presentationen av årets 33 deltagande par sker en halvtimme senare med hjälp av gymnasieläraren Pierre Arvidsson. 

– Vi kommer visa upp oss men i år blev det ingen dans, säger Julia Ekström. 

Trerättersmiddag i Vimmerby

Efter presentationen marscherar balparen tillsammans med Vena musikkår till Stenbryggan vid sjön Hulingen mellan klockan 13.30 och 13.45 och där kommer det vara mingel och fotografering. 

Klockan 17.30 ska de vara på plats i Källängen i Vimmerby och därefter väntar trerättersmiddag och festligheter på Stadshotellet i Vimmerby från klockan 18.00 och framåt. 

– När vi började på gymnasiet för några år sedan så tänkte man på den dagen vi skulle få chansen att gå balen. Det ska bli riktigt kul, säger Ellen Lång. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt