Annons:

Sparkade landshövdingen Stefan Carlsson får ännu ett nytt uppdrag

Före detta landshövdingen får ännu ett uppdrag i Kalmar. Foto: Pressbild

Sparkade landshövdingen Stefan Carlsson får ännu ett nytt uppdrag

Stefan Carlsson fick sparken från posten som landshövding i Kalmar län. Men nu verkar man åter ge honom förtroende.
Nu ska han utreda om Kalmar län kan utvecklas till ett e-hälsokluster.

Annons:

Det är Landstinget och Regionförbundet som tagit beslut om att genomföra en förstudie för att se om länet kan utvecklas till e-hälsokluster med den utlokaliserade E-hälsomyndigheten i Kalmar som bas.

– Lokaliseringen har fungerat mycket bra och nu gäller att ta nästa steg i utvecklingen och fullt ut dra nytta av den nya myndighetens dragningskraft, säger regionförbundets ordförande Ulf Nilsson (S) i ett pressmeddelande.

För drygt ett år sedan valde regeringen att flytta E-hälsomyndigheten till Kalmar. Apotekets kundcenter och Linnéuniversitets e-hälsoinstitut fanns redan i staden. 

Tanken är nu att titta på hur olika digitala samarbeten kan utvecklas och sammanföras så att Kalmar län kan bli ett kluster för e-hälsa.

– Det handlar om kunskapsöverföring och samarbeten mellan företag, akademi, offentliga aktörer och andra organisationer inom e-hälsa, säger Anders Henriksson (S), landstingsstyrelsens ordförande.

Stefan Carlsson har tidigare varit vd för Apoteket. Han har redan fått uppdraget att utreda förutsättningarna för att slå ihop Borgholm och Mörbylånga till en gemensam Ölandskommun.

Resultatet av e-hälsostudien ska presenteras i oktober i år.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt