Annons:

Nu införs eldningsförbud – det här gäller för grillning

Hultsfreds kommun inför eldningsförbud från klockan 12.00 i dag och tills vidare. Foto: Vimmerby kommun

Nu införs eldningsförbud – det här gäller för grillning

Den senaste tidens värmebölja och uteblivet regn gör att det införs eldningsförbud i Hultsfreds kommun från och med klockan 12.00 i dag.

Annons:

Det är räddningstjänsten i Hultsfred som har tagit beslutet med stöd av förordningen om skydd mot olyckor och förbudet gäller från klockan 12.00 i dag och tills vidare. 

– Vi ser att det är väldigt torrt nu och att det ser ut att fortsätta så ett tag framöver, säger räddningschefen Michael Hesselgård.

"Virserum ligger sämst till"

Alla kommuner i Kalmar län, bortsett från Vimmerby och Öland som avvaktar, har infört eldningsförbud. 

– I vår kommun är det Virserum som ligger sämst till, där är det som torrast. Vissa ställen i kommunen är man uppe på värdena för eldningsförbud och resten ligger precis på gränsen. Vi saknar nederbörd och det räcker med den värmen vi har i dag för att hela kommunen ska ha värdena för eldningsförbud i morgon, säger Hesselgård. 

Det finns några undantag och det är okej att grilla i en grill i sin egen trädgård eller på särskild iordningsställd plats ute i skog och mark. Man får använda engångsgrill så länge den är ordentligt uppställd och inte står direkt på mossa eller torrt gräs. Ska man ha fest i trädgården i helgen så är det okej att ha levande ljus och fotogenlampor utomhus. 

– Ja, så är det men man måste alltid vara försiktig när det gäller grillning, säger han. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt