Annons:

Bättring krävs av djurägare i Hultsfreds kommun

En djurägare från Hultsfreds kommun måste titta till sina katter fler gånger om dagen. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Bättring krävs av djurägare i Hultsfreds kommun

Länsstyrelsen i Kalmar län anser att en djurägare i Hultsfreds kommun måste bedriva bättre tillsyn över sina katter.
Minst två gånger om dagen ska djurägaren titta till dem och även lämna in en skriftlig plan på fortsatt tillsyn framöver.

Annons:

Länsstyrelsen genomförde i april en djurskyddskontroll på en fastighet i Hultsfreds kommun, som utfördes av en inkommen anmälan på ägarens djurhållning. 

Anmälan avsåg katter som skulle vara instängda i ett hus och där tillsynen skulle vara bristfällig. Djurägaren har i sin tur framfört att katterna inte var instängda i huset utan de hade möjlighet att gå ut och in. 

Katterna kan omhändertas

Ägaren var bara på fastigheten var tredje dag och enligt Jordbruksverket ska katter ha tillsyn minst två gånger om dagen. Då ska man kolla till alla katterna och se hur varje katt mår, om någon har skador, om de äter och dricker ordentligt med mera. 

Länsstyrelsen anser att det mot bakgrund av vad som kommit fram i ärendet är motiverat från djurskyddssynpunkt att meddela föreläggandet om att ägaren ska bedriva tillsyn av sina katter minst två gånger per dag och lämna in en skriftlig plan för hur kravet på tillsyn ska uppfyllas framöver. 

Om ägaren inte följer beslutet kan ytterligare åtgärder vidtas och det kan leda till länsstyrelsen prövar frågan om omhändertagande av djur och om förbud att ha hand om djur. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt