Annons:

Par nekas bistånd – följde inte planering och missade möte

Ett par från Hultsfreds kommun nekas ekonomiskt bistånd efter att ha missat ett möte och inte följt uppgjord planering. Foto: Ossian Mathiasson

Par nekas bistånd – följde inte planering och missade möte

Förvaltningsrätten avslår en man och en kvinna i Hultsfreds kommuns överklagan om ekonomiskt bistånd. De anser att paret inte följt planeringen och uteblivit från ett inbokat besök.

Annons:

Paret boendes i Hultsfreds kommun var inte nöjda med socialnämndens avslag på deras ansökan om ekonomiskt bistånd och överklagade till förvaltningsrätten. 

Men förvaltningsrätten anser, liksom socialnämnden, att paret inte har följt den uppgjorda planeringen och inte haft godtagbara skäl för att inte närvara vid ett möte med Arbetsmarknadsenheten. 

Missade ett inbokat möte

En kartläggning hade skickats till paret per brev i november och mannen i huset skulle läsa den och så snabbt som möjligt skicka tillbaka den till socialsekretaren. Kartläggningen har inte återsänts enligt överenskommelse och mannen menar att han inte fått kartläggningen hemskickad via post. 

Kvinnan missade även ett inbokat möte med Arbetsmarknadsenheten och befann sig av familjära skäl utomlands vid den tidpunkten. Paret kontaktade inte socialsekretaren för en ny tid och förvaltningsrätten anser inte att kvinnan har gjort vad som kan krävas av henne för att bidra till sin egen försörjning. 

Socialnämnden har således haft skäl för sitt beslut och överklagandet ska därför avslås. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt