Annons:

Mördaren i Vetlanda larmade själv: ”Jag är nöjd nu”

Mördaren larmade till SOS själv. I går väcktes åtal vid Eksjö tingsrätt. Foto: Ossian Mathiasson

Mördaren i Vetlanda larmade själv: ”Jag är nöjd nu”

I går väckte åklagaren åtal om mordet i Vetlanda i februari i år. Mördaren ringde själv och larmade SOS Alarm.
– Jag har dödat min granne. En tjej, men jag vet inte den andra om den har dött eller inte, jag är inte säker, jag dödade den som jag vill, sa han i larmsamtalet enligt Aftonbladet som gått igenom förundersökningen.

Annons:

Samtalet kom in till SOS den 20 februari i år och pågick i 20 minuter. Då hade mannen just mördat sin granne, en kvinna i 20-årsåldern, och svårt skadat henne syster.

I samtalet säger mannen att han dödat henne med kniv flera gånger och att det är kallt ute där han står och väntar på Polisen.

Mannen knivhögg kvinnan men en mängd hugg. I samtalet uttrycker han sig så här:

– Jag vet inte hur många. Ni kan räkna sen. Det är många, många. Jag kan inte räkna. Många. Dom är inte mindre än 100. Jag tror inte mindre. Det kan vara 90, 100, något sånt.

 Kvinnan bad om hjälp

I förhör berättar mannen att han stört sig på ljud från kvinnans lägenhet. Under natten går han till grannen och klagar på ljud från hennes lägenhet. När hon säger att hon redan gått och lagt sig hämtar han en kniv och dödar henne.

Händelsen inträffade på ett LSS-boende och mannen greps på platsen. Samma kväll ska kvinnan ha bett personalen om hjälp. Medarbetaren blev då fasthållen och hotad av gärningsmannen.

I går väcktes åtal om mord, mordförsök och grovt olaga hot vid Eksjö tingsrätt.

En liten sinnesundersökning visar att mannen kan lida av en allvarlig psykisk undersökning. En större undersökning har beställts – men den är ännu inte färdigställd.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt