Annons:

Har inte gjort vad som krävts – nekas ekonomiskt bistånd

Förvaltningsrätten avslår en kommuninvånares överklagande på socialnämndens beslut angående ekonomiskt bistånd. Foto: Ossian Mathiasson

Har inte gjort vad som krävts – nekas ekonomiskt bistånd

En kvinna i 50-årsåldern från Hultsfreds kommun gör inte vad hon kan för att bidra till sin försörjning och på sikt bli självförsörjande. Därför nekas hon försörjningsstöd för en månad.

Annons:

Socialnämnden valde först att avslå kvinnans ansökan om försörjningsstöd för en månad och menade att hon inte gör vad hon kan för att bidra till sin försörjning och på sikt bli självförsörjande. 

Det hon behöver göra är att inhämta de inkomster som har rätt till genom att ansöka om flera bidrag och uppvisa att hon har sökt arbeten men för den aktuella månaden hade hon inte gjort det. 

Förde fram att hon saknar pengar

Det har inte heller funnits möjlighet att göra en fullständig ekonomisk utredning då hon inte lämnat in fullständiga kontoutdrag. 

Beslutet överklagades och hon framförde att hon inte har några pengar och behöver kommunens stöd. 

Förvaltningsrätten gör samma bedömning som socialnämnden och menar att kvinnan inte medverkat till socialnämndens utredning av hennes ekonomiska situation då begärda handlingar inte lämnats in. Rätten till ekonomiskt bistånd går därför inte att utreda och överklagandet avslås.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt