Annons:

Upptäckte fel på bilen efter köp – kräver ersättning för reparationen

En man hittade fel på sin bil efter köpet och har anmält företaget från Jönköping till Allmänna Reklamationsnämnden och kräver att de betalar reparationskostnaderna. Foto: Pixabay

Upptäckte fel på bilen efter köp – kräver ersättning för reparationen

En man i 50-årsåldern från Hultsfreds kommun kräver att ett bilföretag i Jönköping betalar reparationskostnaderna och stilleståndsersättning på totalt 11 444 kronor. Nu har han även anmält företaget till Allmänna reklamationsnämnden (ARN).

Annons:

Mannen köpte i mars i år en bil hos ett bilföretag i Jönköping och efter bara några dagar som ägare till bilen upptäckte han flera fel med bilen. 

Han klagade på att bromsskivorna bak, länkarmar höger och vänster fram och spolning av framlyktor inte fungerade och att det inte fanns noterat i varudeklarationen eller annan information om detta i samband med köpet. Han menar även att serviceprotokollet hittades väl gömd i pärmen som tillhör bilen. 

Kräver ersättning för reparationen

Han krävde att bilföretaget skulle undersöka bilen och åtgärda de fel som finns eftersom det har med trafiksäkerheten att göra och han vågade inte heller köra bilen förrän han visste vad som var fel.

Svaret från bilföretaget var att det inte var fel på bilen vid leverans utan de rekommenderade kommuninvånaren att lämna in bilen till en lokal bilverkstad för att undersöka felen. Skulle det vara fel på bilen så hänvisade företaget kommuninvånaren till att lämna in ärendet till Allmänna reklamationsnämnden (ARN).

Han lämnade in bilen och kräver nu ersättning för reparationskostnader och stilleståndsersättning då han inte har vågat använda bilen tills felen åtgärdades i början av maj. Den totala kostnaden landar på 11 444 kronor och nu har mannen anmält företaget till ARN, som ska pröva konsumenttvisten utifrån de uppgifter som framgår av anmälan. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt