Annons:

Campus och vuxenutbildningen slås ihop – blir lärcentrum

Campus Hultsfred och vuxenutbildningen kommer gå in under det gemensamma utbildningsnamnet lärcentrum i Hultsfred. Foto: Ossian Mathiasson

Campus och vuxenutbildningen slås ihop – blir lärcentrum

Vuxenutbildningen och Campus Hultsfred ska slåss ihop till en enhet och gå under det gemensamma namnet lärcentrum.
– Det övergripande namnet blir lärcentrum, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

Tidigare i år fick kommunstyrelsens arbetsutskott i uppdrag att utreda bildandet av ett lärcentrum i Hultsfred. Nu har de kommit med ett förslag om att föreslå kommunfullmäktige att beslura om att bilda ett lärcentrum.

Detta genom att i första hand slå ihop vuxenutbildningen, Campus och SFI och det är 47 anställda som berörs i samband med sammanslagningen. 

Inga personalförändringar

Genom att organisera allt detta tillsammans så äger barn- och utbildningsnämnden makt och ansvar för vuxnas lärande och se till att matcha det mot arbetsmarknadsbehovet. 

– Det övergripande namnet blir lärcentrum och under det namnet kommer Campus och den kommunala vuxenutbildningen finnas kvar. Det handlar inte om några personalförändringar överhuvudtaget utan tanken är att man slår ihop enheterna, får en gemensam budget och kan nyttja resurserna på ett bättre sätt, säger Lars Rosander. 

Han pekar också på att regeringen har tagit initiativ till att satsa på lärcentrum i Sverige. För att studerande inom vuxenutbildningen och andra utbildningsformer ska få ett bättre stöd i sitt lärande har regeringen fattat beslut om ett nytt statsbidrag för lärcentrum. 

– Sådana möjligheter har man bara om man heter lärcentrum, det är också en förklaring till att vi väljer att omorganisera oss, säger Rosander.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt