Annons:

Ny integrationskonferens väntar i Virserum – så ser upplägget ut

Felicia Kurjenkallio, Anders Blomqvist, Lars Rosander och Åke Nilsson går igenom det späckade programmet till Möjligheternas Mötesplats som arrangeras för tredje gången i Virserum i sommar. Foto: Hultsfreds kommun

Ny integrationskonferens väntar i Virserum – så ser upplägget ut

Möjligheternas Mötesplats är tillbaka i Virserum för tredje året i rad. Konferensen pågår i två dagar i slutet av juni, 27-28 juni, och det späckade programmet innehåller seminarier, föredrag och workshops.

Annons:

Det är allmänt känt att det finns stora utmaningars kring att integrera nyanlända i Sverige och det viktiga samtalet kring integration kommer vara en nyckelfråga i Sverige under många år framöver. 

Därför har det skapats en årligt återkommande nationell integrationskonferens, veckan efter midsommar, där hela Sverige kan och ska diskutera integrationslösningar som bidrar både för landsbygd och stad. 

Seminarier och föredrag

Virserum har varit skådeplatsen för evenemanget under de två senaste åren och om några veckor väntar den tredje konferensen. 

– Hultsfreds kommun samlar en mängd aktörer och nyckelpersoner i Virserum för samtal om hur vi gemensamt kan påverka integrationsarbetet i landet positivt, säger projektledaren Anders Blomqvist till Hultsfreds kommuns hemsida. 

Det kommer hållas en mängd seminarier, föredrag och workshops under de två sommardagarna i juni. Representanter från Österrike är på besök för att presentera lyckade integrationssatsningar och det gör även representanter från svenska kommuner som till exempel Hultsfred, Åre och Borgholm. 

Lil Ljunggren Lönnberg, ordförande för delegationen för unga och nyanlända i arbete (DUA), föreläser under rubriken ”Sverige kraftsamlar mot arbetslösheten bland unga och nyanlända”. Regeringskansliet, Arbetsförmedlingen, idrottsrörelsen och flera experter från andra delar av samhället håller i ett seminarium om samverkan i samhället.

"Nöjd med alla samtal"

Nu har Virserum varit arrangör för Möjligheternas Mötesplats i två år och i sommar blir det den tredje upplagan när konferensen förläggs vid stranden av Virserumssjön.

– Responsen vi har fått är att man är nöjd med alla givande samtal och över upplägget i stort. Vår ambition har varit att arrangera Möjligheternas Mötesplats under tre år. Efter årets arrangemang får vi summera och utvärdera de här åren för att se hur vi ska tänka inför framtiden, säger Hultsfreds kommuns kommunalråd Lars Rosander (C).

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt