Annons:

Kommunen får rätt – fritt fram att stötta vindkraftsbolaget

Hultsfreds kommun får rätt i förvaltningsrätten efter att en privatperson överklagat kommunfullmäktiges beslut att skjuta till fyra miljoner till Emåbygdens vind. Foto: Ossian Mathiasson

Kommunen får rätt – fritt fram att stötta vindkraftsbolaget

En privatperson från Hultsfreds kommun överklagade två av kommunens stora satsningar under fjolåret. Nu avslår förvaltningsrätten överklagandet gällande kommunens beslut att skjuta till fyra miljoner kronor till det förlusttyngda vindkraftsbolaget.

Annons:

Först var privatpersonen kritisk mot äldreboendesatsningen i Hultsfreds kommun och överklagade fullmäktiges beslut att bilda en kooperativ hyresgästförening med Riksbyggen som renoverar och bygger ut äldreboendena för 330 miljoner kronor. Han fick sedermera avslag på överklagandet som försenade hela processen med flera månader. 

I december beslöt kommunfullmäktige att Hultsfreds kommun ska skjuta till fyra miljoner kronor i det förlusttyngda bolaget Emåbygdens vind och frågan vållade en stor debatt i fullmäktige. 

Då, strax före jul, valde samma privatperson att överklaga beslutet och även denna gång har personen fått avslag från förvaltningsrätten som kom med sin dom på fredagen. 

De anser att kommunen har gjort allt rätt och inte bryter mot kommunallagen på något sätt.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt