Annons:

Projektledarens glädje efter invigningen: ”En helt annan park”

Projektledaren Simon Råsbacken är nöjd med uppfräschningen av Hagadalsparken. Foto: Ossian Mathiasson

Projektledarens glädje efter invigningen: ”En helt annan park”

Hagadalsparken i Hultsfred har snyggats till rejält sedan förra hösten. Projektledaren Simon Råsbacken kunde stolt visa upp resultatet vid dagens invigning.
– Hela parken har fått sig en mycket positiv utveckling. En helt annan park är vad vi ser, säger han

Annons:

För 3 450 000 kronor, där 350 000 kronor är bidrag från Lokala naturvårdssatsningen (LONA), har Hultsfredsborna fått en snyggare, säkrare och mer tillgänglig park i centrala Hultsfred. 

Under måndagseftermiddagen invigdes Hagadalsparken av Lars Rosander, kommunalråd i Hultsfreds kommun, Åke Nilsson, förbundsordförande i Östra Smålands kommunalteknikförbund, och projektledaren Simon Råsbacken. 

"Gett parken mer liv"

Ett 20-tal pensionärer fanns på plats när kommunalrådet högtidligt klippte det blågula bandet, vilket förkunnade parken som officiellt invigd. 

Simon Råsbacken, som jobbar inom ÖSK:s gatu- och parkavdelning, är nöjd med resultatet. 

– Den har gått från grå och lummig till öppen och härlig. Före projektet fanns det någon stig där och där och trots att bäcken fanns så var det väldigt mörkt. Nu har vi öppnat upp det och gett parken mer liv. Belysningen har blivit bättre, det gör mycket, säger Simon Råsbacken. 

Under det senaste året, sedan augusti, har det hänt otroligt mycket i Hagadalparken. Den största biten i projektet har varit installationen av den nya dagvattendammen som finns i ena hörnet av parken. Där, mitt i dammen, har de gjort en konstgjord ö som förbinds med två broar. 

Mycket planteringar

Råsbacken tycker att växtligheten i parken är fantastisk då man har planterat växter av olika slag, bland annat träd, buskar, perenner och över 20 000 lökar.

– Alla projekt som blir färdiga är sköna och när det blev så bra som det blev så är det fantastiskt att visa upp en sådan här park. 

Blev det bättre än vad du hade kunnat föreställt dig?

– Ja, nästan. Det är svårt att på en ritning se hur något blir i verkligheten men vi är jättenöjda.

Vill sätta dit fler bänkar

Uppfräschningen av Hagadalsparken är en del i Hultsfred Makeover som är en satsning där kommunen vill bygga ihop centrum med de yttre grönområdena och göra kommunens största ort mer attraktiv. 

– Vi vill binda ihop de gröna områdena med centrumdelarna och få ett gångstråk så man går igenom de fina delarna vi har. 

Finns det planer på att utveckla parken ännu mer?

– Tanken är att få hit fler bänkar och bord så att folk vill komma hit, fika och ha roligt. Vi vill dock att grönområdena ska växa upp lite till innan vi gör det, säger Råsbacken. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt