Annons:

Nostalgisk helg lockade tusentals besökare i hettan

Cilla och Tottes teaterföreställning under nostalgidagarna i Virserum var populär för de yngsta besökarna och deras föräldrar. Foto: Smalspårsföreningen

Nostalgisk helg lockade tusentals besökare i hettan

Smalspårsföreningens nostalgidagar i Virserum innehöll det mesta.
– Det var mycket folk i rörelse, vilket gjorde det svårräknat. Jag skulle gissa på att det var uppemot 2 000 personer, säger Dennis Blomfeldt i smalspårsföreningen.

Annons:

Under både lördagen och söndagen gick det extra mycket trafik med rälsbussen mellan Virserum och Åseda och SJ:s veteranbuss från 1960-talet var också i trafik. 

Virserums offentliga toalett invigdes av Hultsfreds kommuns kommunalråd Lars Rosander (C) på lördagen och på söndagen rådde det mest aktivitet vid stationen i Virserum. 

"Det var mycket folk"

Ett 50-tal mopeder och traktorer fanns med i rallyt som drog i väg tre mil på landsbygdsvägarna i närheten av Virserum och hade kaffestopp efter halva sträckan. Pressbyråkiosken hade öppet och det blev även kafferep med sju sorters kakor i Virserum på söndagen. 

– Tjusningen med detta evenemang är all nostalgi, speciellt när det kommer mopeder och dränker området framför pressbyråkiosken med blå rök. Det är också härligt att se veteranbussen, rälsbussarna, amerikanare från 50-talet. Det är sånt som besökarna vill uppleva på nytt, säger Dennis Blomfeldt.

Någon exakt siffra på hur många personer som besökte nostalgidagarna har inte Blomfeldt men han uppskattar att det kom mellan 1 000 och 2 000 personer. 

– Det var mycket folk, man märkte att det jättevarma vädret dämpade besökarnas lust att vara där en aning. Folket kommer och går och det är omöjligt att räkna när vi inte har något inträde men några tusen var det, säger han. 

"För stunden så njuter vi"

Teaterföreställningen med buktalaren Zillah och apan Totte sågs av några hundra personer.

– Vi är mycket nöjda med den föreställningen och hela helgen.

Nostalgidagarna i Virserum har arrangerats sex gånger och de är redan redo för en sjunde upplaga 2019.

– Just för stunden så njuter vi men så fort vi var klara så började man tänka på vad vi ska ha nästa år. Vi tänker framför allt på uppträdandet för barnen, vi vill ha något för människor i alla åldrar. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt