Annons:

Efter Hagadalsparkens förvandling – kommunen går ortspromenader i höst

Lars Rosander klippte bandet vid invigningen av uppfräschade Hagadalsparken i Hultsfred. Foto: Ossian Mathiasson

Efter Hagadalsparkens förvandling – kommunen går ortspromenader i höst

Hagadalsparken i Hultsfred har rustats upp för drygt 3,5 miljoner kronor.
I höst ska Hultsfreds kommun gå ortspromenader på övriga orter och kolla vad man hitta på i de centrala delarna.

Annons:

Kommunalrådet Lars Rosander (C) är mycket nöjd med resultatet i Hagadalparken där en del av centrala Hultsfred har blivit grönare och skönare. 

Han klippte bandet vid den högtidliga invigningen i början av förra veckan.

– Det är alltid trevligt med invigningar, förvandlingen i Hagadalsparken har växt fram under en längre tid. Det är roligt att se att folk redan har hittat hit, rör sig i parken och sitter här och pratar. Det blir en grön oas som de upplever som något positivt och vill ta vara på, säger Lars Rosander (C).

"Mycket med enkla medel"

Drygt 3,5 miljoner har lagt på detta projekt där den största förändringen och investeringen är dagvattendammen som ska ta hand om dagvattnet och lyckad svälja allt vatten. 

Tycker du att det är välinvesterade pengar på Hagadalsparken?

– Ja, det tycker jag. För trivseln så är det viktigt att göra sådana här investeringar. Vi hade kunnat gräva ner avlopp och bytt ut avloppsrör för 3,5 miljoner kronor men man måste satsa på sånt som syns och kan upplevas väldigt trevligt, säger Rosander.

Efter den omfattande upprustningen i Hultsfred har övriga kommuninvånare chansen att framföra sina önskemål om vad de vill ska förbättras på sin hemorter under hösten.

– Ja, då ska vi besöka övriga orter i Hultsfreds kommun och hitta stråk som kan förbättras. Vi ska gå ortspromenader till hösten och se vad medborgarna på orterna vill ha och vad kan göra för att försköna respektive ort. Det blir väl inte i den här omfattningen men ibland kan man göra mycket med enkla medel, säger han.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt