Annons:

  • Kommunalrådet om nya biblioteket: ”Häftig design”

    Kommunalrådet Lars Rosander, till höger, ser fram emot det nya biblioteket i Hultsfred. Det gör även Moderaternas Conny Daag. Foto: Ossian Mathiasson

  • Kommunalrådet om nya biblioteket: ”Häftig design”

    Rosie Folkesson (S) är glad för att Socialdemokraternas tidigare motion har lett fram till att biblioteket flyttas till centrum.

Kommunalrådet om nya biblioteket: ”Häftig design”

Det nya biblioteket i Hultsfred ska stå klart vid årsskiftet 2019/2020 och 39 miljoner kronor läggs på projektet.
– Det kommer bli ett häftigt bibliotek, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

Lars Gjörloff, projektledare för det nya biblioteket i Hultsfred, presenterade vid gårdagens pressträff att de ska ta fram Sveriges bästa bibliotek och mötesplats i sin storlek. 

De vill ligga i teknisk framkant och bortsett från att det blir ett klassiskt bibliotek kommer den 1 358 kvadratmeter stora lokalen innehålla Svenskt Rockarkiv, ett anhörigcentrum, en digital turistbyrå och spännande design som ska locka en bred målgrupp. 

– Böckerna kommer naturligtvis vara i centrum men det kompletteras med massa annat häftigt. Jag hoppas och tror att det blir en samlingspunkt i Hultsfred centrum. När man tittar på allt så är det häftig design, säger kommunalrådet Lars Rosander.  

"Vi är extra glada"

Oppositionsrådet Rosie Folkesson (S) berättade att man skrev en motion för många år sedan om att de ville placera biblioteket i centrum. Nu har de fått gehör.

– Vi i oppositionen är extra glada, nu fick vi det som vi ville även om vi inte fick ja på motionen. Det är strålande bra, säger Rosie Folkesson (S). 

Moderaternas Conny Daag ser stora vinster med biblioteket och all spetsteknik. 

– Det kommer bli en fantastisk samlingspunkt, säger Conny Daag. 

Upphandlingen för biblioteket startar under hösten och Jan Oscarsson, projektledare för byggnationen från HKIAB, hoppas på byggstart i januari 2019 och byggtid under cirka ett år.

 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt