Annons:

Jobbade heltid och fick sjukersättning – tvingas betala tillbaka sexsiffrigt belopp

En man från Hultsfreds kommun har fått för mycket pengar från Försäkringskassan och måste betala tillbaka pengarna. Foto: Försäkringskassan

Jobbade heltid och fick sjukersättning – tvingas betala tillbaka sexsiffrigt belopp

En man i 60-årsåldern från Hultsfreds kommun fick för mycket pengar från Försäkringskassan. Han jobbade heltid i tre år men fick ändå sjukpenning. Nu kräver de att få tillbaka pengarna – innan nästa fredag.

Annons:

Försäkringskassan har beslutat att han ska betala tillbaka drygt 167 000 kronor som han har fått för mycket i sjukersättning för tiden mellan februari 2015 och april 2018.

Anledningen är att han inte har rätt till sjukersättning för den perioden eftersom han arbetat sju timmar per dag, det vill säga heltid sedan januari 2015, och inte ansökt om steglös avräkning under åren 2015 till 2017. 

I samtal med Försäkringskassan har mannen uppgett att han har skickat in ansökningar under dessa år men att de av någon anledning inte har kommit fram. För år 2018 har det dock skickats in en ansökan om steglös avräkning och sjukersättningen är indragen från och med maj 2018. 

Rätten till ersättning upphörde i januari 2015 och nu ställer de krav på en återbetalning på drygt 167 000 kronor. Den sista dagen för att betala tillbaka pengarna är den 28 juni, närmare bestämt nästa fredag. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt