Annons:

Lagom till midsommar – nu höjs bensinpriset igen

Lagom till midsommar höjs bensinpriset igen.

Lagom till midsommar – nu höjs bensinpriset igen

Ledande bensinbolag väljer att höja bensinpriset – precis lagom till midsommar. Riktpriset för en liter 95-oktanig bensin ligger på 15:61 kronor.

Annons:

Upp, ned, upp, ned. Bensinpriset har verkligen svängt den senaste tiden. I mitten av maj var bensinpriset på den högsta nivån någonsin, då en liter kostade 16:16 kronor. Sedan dess har piset främst gått nedåt. 

Men nu höjs alltså priset av de ledande bolagen med tio öre per liter. Det ger ett riktpris för en liter 95-oktanig bensin på bemannade stationer på 15:61 kronor.

– Det är ingen dramatisk ändring utan mer fluktuationer som går upp och ned, säger Ulf Svahn, vd för SPBI, branschorganisationen för drivmedel i Sverige, till Aftonbladet. 

Priset på diesel höjs med tio öre till 15:51 kronor per liter. Etanolen kostar likt tidigare 10:36 kronor per liter. 

Det rekordhöga bensinpriset beror på att världsmarknadspriset på råolja styr höjningen av bränslepriserna, att regeringen höjde skatten på bensin och diesel samt den svenska kronans svaga ställning gentemot dollarn.

– Vi har ett ganska stabilt råoljepris och stabil dollar. Det är inte så hemskt mycket mer att vänta. Det kommer att gå fram och tillbaka, tio öre upp och tio öre ner, säger han.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt