Annons:

Efter försäljningssnacket – Lions Club tecknar nytt avtal med kommunen

Lions Club funderade ett tag på att sälja Edvardsons Park till Hulltsfreds kommun. På senaste medlemsmötet visades ett enhälligt stöd för alternativet att parken skulle vara kvar i Lions Clubs ägo.

Annons:

Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade under tisdagen att godkänna ett nytt nyttjanderättsavtal på fem år med Lions Club Virserum gällande Edvardsons Park. 

Det var i maj tidigare i år som Lions Club begärde att få fortsatt kommunal skötsel i parken och bad om längsta möjliga tid för ett nyttjanderättsavtal. Det föranleddes av ett medlemsmöte där de diskuterade parkens vara eller icke vara sedan Hultsfreds kommun informerat dem om de kunde sälja tomten till kommunen. Då kommunen inte kunde garantera att parken kvarstår för all framtid på grund av gällande detaljplan valde Lions Club att parken ska vara i klubbens ägo. Det blev en omröstning som visade ett enhälligt stöd för alternativet att de skulle ha kvar den. 

Mellan 2011 och 2016 fanns det ett nyttjanderättsavtal mellan parterna där Östra Smålands kommunalteknikförbund (ÖSK) ansvarade för löpande skötsel under fem års tid. 

ÖSK har fortfarande budget för skötseln och sköter parken i dag. Avtalet grundar sig på att kommunen (allmänheten) får tillträde till den privata marken via att kommunen ersätter föreningen genom att sköta parken kostnadsfritt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt