Annons:

Madelenes dröm blev verklighet efter strikt diet och mycket träning

Madelene Alvarsson från Rosenfors har tävlat i bikini fitness för första gången. Resan dit har varit krävande med strikt diet i 24 veckor, massa träning och en tröttkörd kropp men debuten slutade med en femteplats. Foto: Privat

Madelenes dröm blev verklighet efter strikt diet och mycket träning

Madelene Alvarsson, 19, från Rosenfors har under det senaste året gjort en helhjärtad satsning för att tävla i bikini fitness.
Hon har tränat stenhårt, haft en strikt diet i 24 veckor och lyckats efter många motgångar.
– Min dröm blev till verklighet, säger hon efter sin femteplats i bikini fitness-debuten.

Annons:

När Madelene Alvarsson gick i åttonde klass på Albäcksskolan i Hultsfred började hon träna och till en början var det inte så seriöst. 

– Jag tränade mest för att jag ville gå ned i vikt. Efter två års tränande fann jag verkligen ett stort intresse i att träna på gymmet. Jag hittade något som jag brann för och en dag fick jag se bilder på tjejer som tävlade i bikini fitness. Ända sedan den dagen har jag sagt till mig själv att när jag väl känner mig redo för att lägga ned den energin och tiden på träningen och kosten, det som hör till, så ska jag göra det, säger Madelene Alvarsson. 

"Varit tufft på vägen"

Under andra året på Hultsfreds gymnasium testade hon att gå på diet men hon kände redan efter två månader att det inte gick. 

– Det tog för mycket tid och det gick inte ihop sig med skolan, säger hon. 

Förra sommaren tog hon studenten från Hultsfreds gymnasium och började då tänka på att tävla i bikini fitness. Under hösten fattade hon det stora beslutet – hon var redo och ville satsa på att tävla till våren/sommaren 2018.

Hon har gått på en strikt diet i 24 veckor fram till tävlingen och tränat sex dagar i veckan. Hon berättar att det har varit en rolig och lärorik resa med mycket upp- och nedgångar. 

– Man lär känna sin kropp och även sig själv på en annan nivå än innan när man bara tränade på. De har varit lite tufft på vägen men det har bara varit och ta sig igenom det och sedan tagit det som motivation under resans gång, säger hon. 

"Klart jag ville äta ute"

Det var som allra tuffast var slutskedet av dieten samtidigt som det stora målet var nära. 

– Det var nu när sommaren började som det var som tuffast. Mina vänner och familj vill till exempel gå ut äta på restaurang och det är klart att jag ville äta ute och ta en glass men jag fick fortfarande hålla mig till matlådorna enligt mitt schema som jag hade fått av min coach. Jag gjorde det bästa av det och följde med på det jag kände att jag klarade av.

Dieten och den hårda träningen har varit slitsam och tagit på krafterna.

– Jag kände verkligen hur trött kroppen var när tömningsveckan började samtidigt som man hade mycket energi för att man visste att målet var runt hörnet. 

Drömmen blev verklighet

I helgen var det dags för den stora bikini fitness-tävlingen Alströmerpokalen i Alingsås på Estrad. Hon tävlade i bikini fitness junior kort klass och tävlingen började redan klockan 9.00 på morgonen. 

– Det var i början på schemat. Klockan 7.00 ringde klockan för att äta första målet på dagen och sedan lägga andra lagret spray tan. Jag mötte sedan upp min coach (Caroline Aspenskog) backstage för att fixa smink, hår, kolla formen och gå igenom poseringen. Känslan innan man klev upp på scenen och när man väl var där uppe är obeskrivlig, säger hon och lägger till: 

– Man känner allt på en och samma gång, det var så himla kul att göra det. Min dröm blev verklighet. Jag har verkligen hittat något som jag brinner för, säger hon. 

Vill tävla på nytt

Det var elva stycken tävlande i hennes klass och hon gick till final och slutade femma.

– Jag hade inte så höga förväntningar på en hög placering men jag tycker att det var bra ändå. Jag är nöjd för nu men nästa gång ska jag vara bättre.

Vad händer härnäst?

– Nu blir det att bygga och förbättra fysiken. Vad jag känner nu så vill jag tävla igen, utan tvekan. Planen är att köra Better Bodies Challenge våren 2019.

Kommer du sluta med dieten ett tag?

– Nej, det gör jag inte. Det är viktigt med struktur efter en tävlingsdiet så man inte chockar kroppen och går upp i vikt för snabbt. Den måste hänga med också, nu är dieten igång igen men den är lite mindre strikt. Jag tycker bara att det är skönt att ha ett kost- och träningsschema, jag känner att kroppen och jag själv mår som bäst då. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt