Annons:

Pizzeria i Hultsfreds kommun får kritik – diskningen är bristfällig

En pizzeria i Hultsfreds kommun får flera anmärkningar på sig i samband med en livsmedelskontroll. Ett av problemen är att diskningen av utrustningen inte fungerar.

Annons:

Vid en ordinarie livsmedelskontroll i november förra året upptäcktes avvikelser rörande fönster utan insektsnät samt att livsmedel förvarades tillsammans med rengöringsmedel. 

Trots uppmaningar kvarstod bristerna vid den senaste kontrollen i juni. 

En rengöringskontroll gjordes under besöket och den visade att diskningen av utrustning inte fungerade bra då alla provtagningsobjekt var dåligt rengjorda. Livsmedelsinspektörerna anser att det är en allvarlig avvikelse om inte rengöringen av utrustningen håller måttet. 

Dörr hade hål rakt igenom

Vid den kontrollen i juni upptäcktes det också att dörren vid varuintaget hade ett hål rakt igenom och att tröskeln till degrummet var trasig. Samma problem finns med skarven i golvet i beredningsrummet vid varuintaget.

I en ho låg ett durkslag med avrunna champinjoner och alldeles intill stod en flaska klorrengöringsmedel, vilket riskerar att kemikalierna blandas ihop med livsmedlen. 

Något annat som de anmärkte på var att det saknades skylt i serveringen som informerar konsumenter hur de kan få reda på information om matens innehåll.

Trots uppmaningar kvarstod bristerna vid den senaste kontrollen i juni. Nu får pizzerian ett föreläggande där flera krav ställs.Vid en uppföljande kontroll ska företagaren kunna visa att lagstiftningens mål är uppfyllt. Blir det inte så kan miljö- och byggnadsnämnden fatta beslut om förbud. Nämnden kan också fatta beslut om nytt föreläggande där man hotar med vite.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt