Annons:

Man allvarligt skadad efter ziplineolycka – bromsen slutade fungera

En man skadade sig allvarligt efter en olycka på Västervik Resort i lördags. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Man allvarligt skadad efter ziplineolycka – bromsen slutade fungera

En man i 30-årsåldern vårdas på sjukhus med allvarliga skador efter en ziplineolycka på Västervik Resort i helgen. Orsaken till olyckan var att bromsanordningen slutade fungera och mannen slungades in i slutstolpen. Det skriver Västerviks-Tidningen.

Annons:

På lördagseftermiddagen inträffade ett tillbud under en ziplinefärd i samband med en landning på banans plattform. 

Av okänd anledning löste inte bromsen ut och mannen, som färdades i ziplinebanan som går från utsiktsberget ner till stranden på resorten, passerade säkerhetszonen och åkte in i en bakomliggande trästolpe. 

– Han åker en anordning men något går fel med bromsanordningen och han slungas in i slutstolpen säger P-O Jansson, inre befäl vid polisen, till Västerviks-Tidningen (VT) efter incidenten. 

Mannen vårdas på sjukhus

Räddningstjänsten larmades till platsen för att hjälpa mannen ned från den höga höjden och mannen fördes akut till Västerviks sjukhus. Enligt Västerviks-Tidningen har mannen flyttats från intensivvårdsavdelningen men vårdas allt jämt på sjukhuset. 

På Västervik Resorts Facebooksida skriver Gunnar Boman, vd på Västervik Resort, och David Appelqvist, som driver Äventyrberget, att de beklagar händelsen djupt och att deras tankar går till den drabbade mannen och hans familj. 

"Insatt i säkerhetspolicyn"

De meddelar att ziplinebanan var besiktigad före säsongen 2018 och genomgår en daglig säkerhetskontroll av personal på plats. Dagens första åk genomförs alltid av personal enligt gällande säkerhetsföreskriftet och gjordes även den gällande dagen med gott resultat. 

”Personalen på plats den aktuella dagen var väl erfaren och insatt i företagets säkerhetspolicy och har arbetat i tre säsonger och utfört ca 3000 släpp på banan under åren”, skriver Västervik Resort i en kommentar på sin Facebooksida. 

Teknisk undersökning har gjorts

Polisen gjorde en teknisk undersökning för att se vad som kan ha hänt med banans utrustning och enligt VT är det svårt att förklara vad det var som gick fel. Brottsrubriceringen är satt till vållande till kroppsskada. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt