Annons:

Björn Ulvaeus under invigningen: ”Idag sprakar det” 

Björn Ulvaeus är förstås nöjd med att Slottsholmen nu har invigts. Foto: Stefan Härnström

Björn Ulvaeus under invigningen: ”Idag sprakar det” 

Den självklara centralfiguren på Slottsholmen i Västervik under tisdagskvällen var naturligtvis Björn Ulvaeus, som var på plats med fru och barnbarn. DV/DH fick en pratstund med honom.

Annons:

På frågan om hur mycket han tänkte slita och kämpa för sin vision av Slottsholmen svarar han att det inte fanns några tvivel. Motgångarna och medgångarna var som ett bränsle för att se den nya Slottsholmen färdig. 

– Det kom gnistor då och då på vägen. Det har varit slingriga vägar kan man säga. Det var runt 8-9 år sedan jag var här med min vän Joakim Alm (fastighetsutvecklare). Vi besökte gamla Slottsholmen i ett kallt februari. Vi insåg att vi ville göra något med platsen. Idag är det mer än motiverande gnistor, idag sprakar det!

"Ska inte vara en lyxkrog"

När jag ställer följdfrågan om vad han hoppas andra restaurangbesökare ska känna svarar han snabbt: 

– Att de ska känna sig riktigt välkomna. Det här är inget som bara ska vara för de med pengar. Det ska inte vara en lyxkrog utan vi ska servera fin mat till rimliga priser. En servering alla ska kunna komma till. 
 
En hel del av de flanörer som går längs kajen hajar till och rycker glatt i sina barn när de på nära håll paserar Björn Ulvaeus, en av männen bakom ABBA. Speciellt de medelålders som säkert haft honom som idol sedan tonåren. Jag undrar hur han reagerar på att bli igenkänd. 

– Jag vet faktiskt inte. Jag har ju blivit igenkänd nästan hela livet, sedan jag var 18. Jag känner inte till något annat så jag reagerar inte speciellt mycket. Ibland tycker jag att det är väldigt lugnt och då säger jag till min fru att här är det ingen som känner igen mig. Fast då svarar hon ”jo, det gör de visst!”, skrattar Björn.

Spelat in nya låtar

Avslutningsvis berättar han lite om planerna för ABBA:s comeback, som nu börjat ta form. Bandet har spelat in två nya låtar och en turné där bandet uppträder i form av hologram ska ske 2019 eller 2020. 

– Vi skulle ha varit en del av en tv-produktion i höst. Det har blivit framskjutet till slutet av vintern, runt slutet av februari eller tidigt i mars. Men det är bara bra. Då har vi tid att putsa lite på det. 

Stefan Härnström

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt