Annons:

Elvabarnsmamma fick fin utmärkelse: ”Blev ganska rörd”

För fjärde gången har Mörlunda-Tveta hembygdsförening delat ut utmärkelsen årets Mörlundabo och denna gång var det elvabarnsmamman Pernilla Adolfsson som fick ta emot det.
– Jag blev ganska rörd, säger Pernilla Adolfsson till Dagens Hultsfred.

Annons:

Årets Mörlundabo delas ut till någon som är ett föredöme och gör något bra för bygden när det gäller att sprida positiv energi och framtidstro omkring sig. 

Tidigare år har utmärkelsen delats ut till mackägarna i Mörlunda, Thommie Sundberg på Ica i Mörlunda och Per-Inge Pettersson från Centerpartiet, som kämpade för att Mörlunda skulle få fiber. 

"Blev jätteglad"

Nu kan föreningen även skriva in Pernilla Adolfssons namn i listan över personer som har utsetts till årets Mörlundabo. Priset delades ut vid förra torsdagens sommarcafé när de arrangerade en variant av ”På spåret”. 

– Det var en väninna som tyckte att vi skulle komma och kolla och jag hade inte en aning om att jag skulle få det. Det kom som en överraskning. Jag trodde inte att det var mig som de ropade på när de presenterade vinnaren. Jag blev jätteglad, säger Pernilla Adolfsson. 

Hur kändes det när du fick ta emot priset?

– Jag blev ganska rörd. Det är fantastiskt att få en sådan utmärkelse. Jag själv tycker inte att jag gör så mycket men det gör man kanske utan att man tänker på det, säger hon. 

"Gör något väldigt bra"

Pernilla Adolfsson har elva barn och många av dem är aktiva inom idrotten. 

– De håller på med både fotboll och cross på sommaren och innebandy på vintern. Det gör att man själv är väldigt aktiv i många föreningar. Det är kul, säger hon. 

Styrelseledamoten Maria Knutsson tycker att Pernilla Adolfsson är värd priset för sitt engagemang. 

– Hon gör något väldigt bra för bygden, säger Maria Knutsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt