Annons:

Hon fick ungdomsstipendiet i Mörlunda

Linn Adolfsson fick årets ungdomsstipendium i Mörlunda. Foto: Privat

Hon fick ungdomsstipendiet i Mörlunda

Det är Linn Adolfsson som har tilldelats ungdomsstipendiet från Mörlunda-Tveta hembygdsförening. Priset delades ut till henne under gårdagskvällens sommarcafé på Blåbärskullen.

Annons:

Förra torsdagen var det Pernilla Adolfsson som utsågs till årets Mörlundabo.

I går delade Mörlunda-Tveta hembygdsförening, tillsammans med Handelsbanken i Mörlunda, ut ett ungdomsstipendium. För att kunna vinna priset måste man vara född 1993 eller senare och var född, boende, eller tidigare boende i Mörlunda-Tveta församling. 

Adolfsson fick priset

Årets pristagare blev Linn Adolfsson, 18, som har hållit på inom ridsporten sedan. Hon spelade fotboll i Rosenfors IK men en korsbandsskada och dubbla knäoperationer gjorde att hon bytte idrott – från fotboll till ridsport. I augusti 2015 fick hon sitt första egna ponny och åkte runt på flera hopptävlingar men sviterna efter operationerna gjorde att hon började med dressyr i stället och det har fallit väl ut. 

På några få år har hon tagit sig från att inte alls ha tävlat dressyr och med två knäoperationer i bagaget till att räknas som Sveriges elit. 

”Från lokal lätt C:1 till nationellt FEI hade jag aldrig kunnat föreställa mig för två år sedan men jag hade aldrig kommit så här långt utan min enastående ponny som alltid ställer upp, engagerar sig, är arbetsvillig och sprider massor av lycka”, har Linn Adolfsson skrivit i ett brev till hembygdsföreningen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt