Annons:

Späckat program på Lönnebergaveckan – så ser det ut

Lönnebergaveckan pågår från söndag till söndag och schemat är fullproppat med aktiviteter. Foto: Ossian Mathiasson

Späckat program på Lönnebergaveckan – så ser det ut

Lönnebergaveckan arrangeras för 31:e året i rad och det blir åtta fullspäckade dagar med aktiviteter i trakterna runt Lönneberga.
– Vi har inte gjort det så storskaligt men det blir som hemvändardagar, säger Gunborg Nilsson.

Annons:

Arrangören bjuder på ett program fyllt med mycket man kan se och göra i Lönnebergabygden från imorgon, söndag, till nästa söndag. Programmet inleds med en friluftsgudstjänst på hembygdsgården på söndag och då blir det även underhållning av Durspelarna och Kollobarnen. 

Under veckan kommer det vara temautställningar ”vaser och skålar” i församlingshemmet och kyrkan kommer också hålla öppet under merparten av dagarna. 

Djukdykning i arkivet

Det finns många fler aktiviteter under veckan, bland annat auktion med Frank Oskarsson i hembygdsgården på tisdag, bakluckeloppis vid Silverparken på onsdag och underhållning med tre dragspelare från Ingatorp på onsdag kväll. 

På lördagsförmiddagen kommer Ove Engqvist minnas och bjuda på musik från gamla Silverdalen efter att han har gjort en djupdykning i arkivet. 

"Är inte så många"

På söndag avslutas Lönnebergaveckan med traktorrally, som börjar vid Lönneberga Boa och slutar med våffelservering i hembygdsparken några timmar senare. På kvällen blir det konsert i Lönneberga kyrka med Johan och Gunilla Sigvardsson samt Charlotte och Towe Widerberg.

– Jag tycker att vi har satt ihop ett bra program. Vi är inte så många som har jobbat med det men vi har ändå fått ihop rätt många aktiviteter, säger Gunborg Nilsson, som har jobbat med Lönnebergaveckan. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt