Annons:

Färre än var tredje småföretagare i länet kan tänka sig ta emot en nyanländ

Färre än var tredje småföretagare i länet kan tänka sig att ta emot en nyanländ. Foto: Pixabay

Färre än var tredje småföretagare i länet kan tänka sig ta emot en nyanländ

Inte ens en tredjedel av småföretagarna i Kalmar län kan tänka sig att ta emot en nyanländ med erfarenhet från branschen som praktikant. För landet som helhet handlar det om 35 procent.

Annons:

I Kronoberg är det betydligt fler småföretagare som kan tänka sig att ta emot en nyanländ, där handlar det om 43 procent. 

– Småföretagens vilja att bidra till att fler utrikesfödda kan skaffa sig meriter och referenser, och därmed etablera sig på arbetsmarknaden innebär en stor potential. Nu gäller det att ta tillvara den här kraften. Myndigheter och företag måste jobba sida vid sida, säger Boo Gunnarson, företagarexpert på Visma Spcs i ett pressmeddelande.

Totalt i Sverige finns cirka en miljon företag, där merparten av dem har en eller ett fåtal anställda. 31 procent av de tillfrågade svarar ekonomiskt stöd på frågan om vad skulle underlätta för dem för att ta emot en nyanländ som praktikant. 18 procent vill ha hjälp med att hitta rätt person.

– Integration är en viktig fråga för många inför valet i höst och företag vill vara med och bidra. Resultatet av undersökningen tyder på att en större andel än 35 procent av företagen skulle ta emot en nyanländ praktikant om företagen till exempel får hjälp med ekonomiskt stöd eller att hitta rätt person, säger Boo Gunnarson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt