Annons:

Unik satsning i Hultsfred är snart redo att invigas

Stefan Ölvebring ser fram emot invigningen av musikpromenaden i Hultsfred. Foto: Ossian Mathiasson

Unik satsning i Hultsfred är snart redo att invigas

Om mindre än en månad invigs musikpromenaden om Hultsfredsfestivalen. Svenskt Rockarkivs Stefan Ölvebring tycker att det är på tiden.
– Turister som kommer till Hultsfred kan inte se att Sveriges största festival har funnits här, säger han.

Annons:

I vintras kom det efterlängtade beskedet för Hultsfredsborna och övriga musikälskare när Astrid Lindgrens Hembygd öppnade upp plånboken och fattade beslut om en musikpromenad i Hultsfred. 

Projektet beviljades 827 874 kronor i projektstöd och syftet har hela tiden varit att skapa ett helt nytt besöksmål som visar den digitala musikhistorien i Hultsfred och ta vara på arvet från den tid då Sveriges största musikfestival arrangerades på orten.  

Invigning i september

Nu berättar Stefan Ölvebring att arbetet går framåt och invigningen närmar sig med stormsteg. 

– Det blir invigning den 8 september, dagen före valet. Jag hoppas att det är en satsning som kan dra besökare och vi har kommit ganska långt. Jag och ”Putte” (Svensson Sahlin) testgick promenaden i torsdags för att se hur lång tid det tar. Vi märkte att det tog längre tid än vad vi trodde på förhand, säger Stefan Ölvebring. 

Är det mesta klart?

– Vi kommer använda både en app och fysiska skyltar. Skyltarna är i stort sett klara, de ska iväg på en sista korrekturläsning innan de trycks upp. Innehållet till appen är klart och där återstår endast korrigeringsarbete, säger Ölvebring. 

2 000 timmar filmat material

Promenadstråket ska sträcka sig från centrum, via gågatan och resecentrum, utmed sjön Hulingen och hela vägen bort till festivalområdet.

– Jag tycker att det är på tiden att vi berättar den historien om Hultsfredsfestivalen.  Turister som kommer till Hultsfred kan inte se att Sveriges största festival har funnits här. Hultsfred är ändå känt för det och då är det kul att vi kan komma till skott med det, säger han. 

Mycket av informationen till musikpromenaden har hämtats från Svenskt Rockarkivs skatt om festivalen.

Ölvebring berättar att det finns över 2 000 timmar filmat material som just nu bearbetas och godbitarna plockas ut för att användas i utställningen

– Tanken är att man ska kunna gå promenaden flera gånger då vi vill byta ut innehåller från år till år, säger han.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt