Annons:

Småsyskon är bättre bilförare än sina äldre syskon

En ny studie visar att det är vanligare att storasyskon kör för fort, kör i fel fil, rattsurfar och sminkar sig bakom ratten. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Småsyskon är bättre bilförare än sina äldre syskon

En ny brittisk undersökning visar att småsyskon är bättre bilförare än sin äldre syskon. Det visar sig att äldre syskon är mer benägna att köra för kort, få böter och råka ut för trafikolyckor.

Annons:

Privilege car insurance, som jobbar med bilförsäkringar i England, är det som har utfört undersökningen och den visar att storasyskon inte verkar briljera i trafiken. 

Det är i stället de yngre syskonen som är bättre bilförare i trafiken och inte gör lika många dumheter som sina äldre syskon. 

Kör för fort och ofta i fel fil

I undersökningen tillfrågades 1 395 bilförare och resultatet för de äldre syskonen visar att 89 procent är benägna att köra för fort och de kör också 46 procent oftare i fel fil.

Storasyskonen ägnar sig dessutom mer åt att rattsurfa än småsyskonen (30 procent), enligt undersökningen. Använder man mobilen bakom ratten kan man nu bli straffad då det är en lagbrott. Hela 17 procent av storasyskonen erkände att de brukar sminka sig bakom ratten.

Det dåliga beteendet i trafiken har lett till att 22 procent av storasyskonen i undersökningen hade varit med i någon olycka och 15 procent av dem i en allvarlig olycka.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt