Matilda Johansson på Räven & Osten är nominerad till ett fint pris. Foto: Daniel Lund
Matilda Johansson på Räven & Osten har nominerats till Smålands och Ölands gastronomiska akademi i kategorin ”Främjande av lokal förädling och konsumtion”.
Smålands och Ölands gastronomiska akademi delar varje år ut stora priset för enastående insatser inom småländsk och öländsk gastronomi.
De delar dessutom ut sex olika diplom i sex olika kategorier och tre personer och/eller verksamheter nomineras i varje kategori.
"Hedrande och roligt"
I kategorin ”Främjande av lokal förädling och konsumtion” har Mathilda Johansson från Räven & Osten i Järnforsen tillsammans med Diya och Anwar Jasseb Al Burhan från Vegoplanet i Kalmar och Joakim Yngdén från Yngdéns Knäcke HB i Borgholm.
”Så hedrande och roligt att bli nominerad”, skriver Räven & Osten på sin Facebooksida.
Pristagarna tillkännages under evenemanget MAT2018 i Växjö den 7 september.
I motiveringen gällande Mathilda Johansson står det: ”Räven & Osten använder lokal mjölk från granngården som ystas på ett hantverksmässigt och småskaligt sätt. Gediget hantverk med hög kvalitet. Entreprenörsanda. Flera utmärkelser: ostfestivalen 2018 och SM i mathantverk 2017”.