Annons:

De får ekonomiska medel av Astrid Lindgrens Hembygd – idrottsklubb beviljas över 600 000 kronor

Jonas Hjalmarsson är ordförande i Hultsfreds Gymnastikklubb, som har beviljats ekonomiska medel från Astrid Lindgrens Hembygd. Foto: Ossian Mathiasson

De får ekonomiska medel av Astrid Lindgrens Hembygd – idrottsklubb beviljas över 600 000 kronor

Astrid Lindgrens Hembygds styrelse har tagit beslut om att bevilja ekonomiska medel till tre projekt. Bland annat får Hultsfreds Gymnastikklubb över 600 000 kronor.

Annons:

Hultsfreds Gymnastikklubb har av Astrid Lindgrens Hembygd beviljats projektstöd till projektet ”Rörelseglädje för alla”. Föreningen beviljas 620 453 kronor för att under ett och ett halvt år arbeta med utvecklingen av föreningen.

”Hultsfred gymnastikklubb har idag växtvärk med bland annat långa köer till barn- och ungdomsaktiviteterna. Lokalbristen är ett bidragande problem. Inom ramen av projektet ska en projektledare anställas för att ta fram en behovsanalys samt titta på framtida lösningar för fortsatt utveckling. Projektledaren ska också arbeta med föreningens långsiktiga mål, där föreningen vill anställa en verksamhetsutvecklare permanent samt bli en mer ”inkluderande förening” där aktiviteter för ökad integration ingår”, skriver Astrid Lindgrens Hembygd i ett pressmeddelande.

– Fantastiskt roligt att få denna möjlighet. Nu kan vi ta nästa steg att utveckla föreningen. Vi ska bland annat undersöka hur vi kan utveckla och använda hallarna som finns i kommunen bättre. Men vi har även tänkt utreda möjligheten att bygga en ny hall som är anpassad för gymnastik, men även andra idrotter som inte har hallar med rätt utrustning. Vi kommer även ha möjlighet att se hur vi kan bredda vår verksamhet med nya målgrupper på fler tider”, säger Jonas Hjalmarsson, ordförande i Hultsfreds Gymnastikklubb.

Kommunens projekt beviljas pengar

Hultsfred kommuns projekt ”Vandring på god väg 2.0” prioriteras 573 098 kronor i projektstöd för insatser som behövs för en kvalitetshöjning av vandringslederna i Hultsfred kommun. I projektet ingår bland annat en särskild standardmärkning av lederna för att höja kvalitén. Projektet genomförs i samverkan med föreningslivet, turismföretagare och markägare, där aktörerna också vill stärka Hultsfred som en vandringsdestination genom förbättrad marknadsföring. Synliggörandet och paketering av vandringen skapar reseanledningar, vilket lockar fler besökare till bygden som i sin tur främjar den lokala ekonomin.

– Vi är oerhört glada och tacksamma att få möjlighet till en utveckling av våra vandringsleder i Hultsfreds Kommun. Vi ser fram mot att få utveckla och tillgängliggöra vandringslederna ännu mer än vad har gjorts fram tills idag. Vi ser det ur ett folkhälsoperspektiv som en enorm möjlighet till goda naturupplevelser, motionsmöjligheter med mera, säger Kultur- och fritidschef Tommy Svensson Pöder.

– Vi ser positivt till den satsning som görs i Hultsfred, där föreningslivet, inte minst, är väldigt engagerade i utvecklingen av vandringslederna. Om projektet lyckas med det man föresatt sig så kommer det främja besöksnäringen och enskilda turistföretag stärks. Astrid Lindgrens Hembygd gillar att projektet genomförs i samverkan med ideell och privat sektor, säger Johanna Stejdahl, verksamhetsledare Astrid Lindgrens Hembygd.

Möjlighet till samverkan

Högsby kommuns projekt ”Broa över i Högsby kommun” prioriteras 924 594 kr i projektstöd för en satsning där syftet är att skapa en kultur och attitydförändring som leder till en ökad framtidstro.

– En kommuns utveckling hänger inte på omständigheter som ”drabbar” den utan på människornas vilja att utveckla både sig och sin bygd. Nu får vi en möjlighet att i samverkan företag, föreningar och invånare hitta former för vår gemensamma utveckling, säger Stihna Johansson-Evertsson, kommunalråd, i ett pressmeddelande.

– Vi tycker att satsningen är spännande och har hört mycket positivt från andra orter som genomfört utbildningskonceptet. Att projektet har som mål att bidra till nyskapande av arbetstillfällen och en förbättrad framtidstro faller väl in i utvecklingsstrategins målsättningar, säger Johanna Stejdahl.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt