Annons:

Polisens organisation görs om – då får länet elva nya poliser

Patrik Oldin får snart elva nya poliser till Kalmar län. Foto: Polisen

Polisens organisation görs om – då får länet elva nya poliser

Polisen i Region Syd gör om organisationen. Från och med den 24 september kommer Kalmar län ingå i ett polisområde tillsammans med Kronobergs län.

Annons:

Syftet med den nya organisationen är att de nya områdena ska följa länsgränserna – och att effektivisera polisarbetet.

– Rent konkret går vi tillbaks och håller polisområdesgränserna till länsgränserna, så att Kalmar och Kronoberg kommer att utgöra ett område, säger områdeschefen Patrik Oldin till SR Kalmar. 

Nytt är också att Högsby och Mönsterås till kommer till länspolisområdet Västervik, där Vimmerby, Hultsfred, Västervik och Oskarshamn finns sedan tidigare. Andra fördelar med nya organisationer är en bättre samverkan med Polisens samverkanspartners och att förbättra arbetsmiljön för medarbetarna. 

Inom kort ska polisområdet förstärkas med fler poliser. Enligt Barometern handlar det om elva stycken; en placerar i Nybro, fyra i Västervik och sex i Kalmar. 

– På sikt ser vi att det kommer att öka ordentligt och på kortare sikt ser vi att det kommer fler poliser till området i november, säger Oldin till SR Kalmar. 

De nya poliserna kommer gå ut i yttre tjänst: 

– Jag vet att lokalpolisområdescheferna överlag vill ambitionsöka när det gäller det brottsförebyggande arbetet så de här poliserna kommer att gå rakt ut i uniformerad yttre tjänst, och gärna kanske också fylla på den gruppen som jobbar mer specifikt riktat med det brottsförebyggande, säger Patrik Oldin till Barometern. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt