Annons:

Johnny vill hjälpa behövande barn – samlat in över 38 000 kronor

Johnny Sigvardsson har dragit in över 38 000 kronor till en insamling för behövande barn i Indien. Foto: Privat

Johnny vill hjälpa behövande barn – samlat in över 38 000 kronor

Johnny Sigvardsson har dragit ihop en insamling till ett projekt för behövande barn i Indien. Den nyblivne 70-åringen har avböjt presenter – och samlat in totalt 38 485 kronor.
– Det är fantastiskt roligt. Mitt mål var att få in 30 000 kronor, säger Johnny Sigvardsson.

Annons:

I somras fyllde Målillabon Johnny Sigvardsson 70 år och kände då att han ville bjuda Målillaborna på en konsert i Målilla kyrka. 

– Ja. Det var en dam som fyllde 90 år i våras som bjöd på en Elvis Presley-konsert och då ville jag göra en liknande konsert, säger Johnny Sigvardsson. 

Konsert drog storpublik

I lördags hade han en jubileumsfest med 70 gäster och därefter en jubileumskonsert med Johan och Gunilla Sigvardsson samt Towe och Charlotte Widerberg i en fullsatt Målilla kyrka. 

– De kompletterar varandra väldigt bra och det gillar jag. Det är en bra mix när de spelar ihop. De bjöd på andliga klassiker, dansbandslåtar, Elvis Presley, Ted Gärdestad, Evert Taube, Lars Berghagen och Sven Ingvars med flera. Det var många gamla klassiska låtar, säger Johnny Sigvardsson och lägger till:

– Och kyrkan var full, det kom 310 personer. Det var trevligt och roligt. Publiken tyckte om det, de sjöng med i många låtar och klappade i takt. Det kändes i kroppen, säger Johnny Sigvardsson. 

Vill hjälpa behövande barn

I samband med att Johnny Sigvardsson fyllde 70 år drog han igång en insamling till ett projekt för behövande barn i Indien, vilket möjliggör bistånd till mat, sjukvård och skolgång för slumbarn i Chenaiområdet. 

– Gåvorna på festen uppgick till 14 400 kronor och kollekten under konserten inbringade 12 275 kronor. Tidigare gåvor, bland annat från en konsert i Bockara, uppgick till 11 810 kronor. Det blir över 38 000 kronor som jag kan skicka dit, säger Sigvardsson. 

Vad säger du om projektet och insamlingen?

– Det är ett projekt som ligger mig varmt om hjärtat och det känns bra att man kan hjälpa till och göra något. Man har egentligen alla prylar som man behöver så i stället för att få blommor och presenter så önskade jag att folk skänkte ett bidrag till insamlingen. Jag hoppas att jag kan inspirera fler människor till att göra samma sak. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt