Annons:

SD vill ta bort dekaler på kommunens bilar – får inget gehör

Sverigedemokraterna vill ta bort dekalerna på kommunens bilar och socialnämnden säger nej. Foto: Ossian Mathiasson

SD vill ta bort dekaler på kommunens bilar – får inget gehör

Sverigedemokraterna i Hultsfreds kommun vill ta bort dekalerna på kommunens bilar. I ett yttrande från socialnämnden finns det inga sådana avsikter.

Annons:

SD-ledamöterna John och Lisbeth Hoffbrink ville genom sin motion att dekalerna på kommunens bilar som används av hemtjänsten och biståndshandläggare ska tas bort. 

De anger som skäl att alla andra inte ska veta hur många gånger och när under dygnet någon har hjälp av hemtjänsten eller då någon får besök av socialtjänsten. 

"Den enskildes trygghet förbättras"

Socialnämnden har tittat närmare på motionen och lämnat ett yttrande där de anser att bilarna som används ska ha dekaler och att det är en trygghet för den enskilde.

”Den enskildes trygghet förbättras av att veta vem som kommer på besök genom att bilarna är uppmärkta”, skriver socialchefen Ann-Gret Sillén i sitt yttrande.

I yttrande pekar hon på att det finns tillfällen då verksamheten väljer att använda bilar utan dekaler av säkerhetsskäl för både den enskilde och medarbetaren. Som regel ska bilarna som används ha dekaler men att tillgång bör finnas till bilar som inte har dekaler.

Efter socialnämndens yttrande går ärendet tillbaka till kommunstyrelsens arbetsutskott för beslut. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt