Annons:

PIZZERIA RISKERAR VITE PÅ FEMSIFFRIGT BELOPP

En pizzeria i Hultsfred riskerar att få betala ett vite på 20 000 kronor. Foto: Ossian Mathiasson

PIZZERIA RISKERAR VITE PÅ FEMSIFFRIGT BELOPP

Hultsfreds Pizzeria AB, även kallad Pizzeria Milano, riskerar vite på sammanlagt 20 000 kronor om de inte hittar rutiner för kontroll och dokumentation av nedkylning och återuppvärmning av livsme

Annons:

Pizzerian har vid flera inspektioner uppvisat brister i sina rutiner för kontroll och dokumentation av kritiska kontrollpunkter. 

De har blivit förelagda att åtgärda detta men har inte rättat till problemen inom utsatt tid vid något av tillfällena. I maj 2018 vitesförelades pizzerian att upprätta rutiner för kontroll och dokumentation av nedkylning respektive återuppvärmning av livsmedel. Vid en uppföljande kontroll i början av september, efter att åtgärdstiden löpt ut den sista augusti, gick det inte att avgöra om åtgärd skett. 

Kan få 20 000 kronor i böter

Nu krävs det att pizzerian mäter och dokumenterar uppmätt temperatur på återuppvärmda livsmedel samt starttemperatur och sluttemperatur och tidsåtgång för nedkylning av livsmedel. 

Det är två punkter som måste åtgärdas och de är dessutom förenade med vite om 10 000 kronor vardera om de inte följs.

Dagens Hultsfred har varit i kontakt med pizzerians ägare Mahmod Abobaker som berättar att de har allt under kontroll. 

– Det är klart att det är allvarligt och inte bra men nu är allt åtgärdat. Vi har haft temperaturfel då vi saknade en termometer men det har vi fixat. Vi har även fått nya maskiner för två veckor sedan så det är nytt och fräscht. Fel kan hända alla personer men vi har åtgärdat bristerna, säger Mahmod Abobaker. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt