Annons:

Sju av tio får besök hos BUP i tid – långtifrån målet

Bara 69 procent får tid hos BUP inom utsatt tid. Foto: Landstinget

Sju av tio får besök hos BUP i tid – långtifrån målet

Målsättningen är att 90 procent ska få tid inom barn- och ungdomspsykiatrin inom utsatt tid. Det var Landstinget långtifrån att klara under sommaren.

Annons:

I juli fick bara 69 procent av patienterna tid inom 30 dagar. Ännu färre fick tid till fördjupad utredning eller behandling inom 30 dagar. Där klarade Landstinget bara tidsgränsen i 55 procent av fallen. Målet för ett förstabesök är 90 procent och för behandling 80 procent. 

Det meddelar Landstinget i ett pressmeddelande som beskriver tillgängligheten inom sjukvården i länet under sommaren. Här är några andra slutsatser från sommaren: 

  • Fler kommuner kunde ta emot utskrivningsklara patienter på sjukhus. Bara en kommun låg på över en dag i genomsnitt. I januari var sex kommuner över den nivån. 
  • Tillgängligheten på 1177 försämras och väntetidens genomsnitt har ökat jämfört med förra året. Man har svårt att svara inom målet på nio minuter, men menar att man är i paritet med väntetiderna i länet. 
  • 86 procent fick i juni komma till en läkare inom sju dagar i primärvården, vilket är liten förbättring jämfört med föregående månader. 
  • Tillgängligheten till primärvårdens barn- och ungdomshälsa har förbättrats, väntetiden i juli var i genomsnitt 12 dagar från anmälan till nybesök.
  • Andelen patienter klara inom fyra timmar vid länets akutmottagningar har hållit sig stabil under sommaren. Vid Oskarshamns sjukhus var 90 procent av samtliga patienter klara inom fyra timmar i augusti, vid Västerviks sjukhus 85 procent och vid Länssjukhuset i Kalmar på 69 procent.
  • När det gäller tillgängligheten till specialist på länet sjukhus fick 73 procent i juli besöka en mottagning inom 60 dagar och 79 procent fick operation/behandling inom 60 dagar.
  • Inom vuxenpsykiatrin fick 90 procent i juli tid till besök inom 60 dagar.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt