Annons:

Infrastrukturkansliet läggs ner vid årsskiftet

Infrastrukturkansliet är snart ett avslutat kapitel. Foto: Ossian Mathiasson

Infrastrukturkansliet läggs ner vid årsskiftet

Infrastrukturkansliets kamp för järnvägen mellan Kalmar och Linköping är över. Nu är det i stället Region Kalmar län som kommer driva frågan framåt. Det skriver Vimmerby Tidning på sin sajt.

Annons:

Infrastrukturkansliet är ett samarbete där sju kommuner utmed Stångådalsbanan, bland annat Hultsfred och Vimmerby, jobbar för att få fart på järnvägen mellan Kalmar och Linköping.

I somras presenterades regeringens nationella plan för infrastrukturen åren 2018-2019, en satsning på 700 miljarder kronor. Inte en krona gick till investeringar på Stångådalsbanan – och nu kommer beskedet att Infrastrukturkansliet, med sitt säte i Hultsfred, läggs ner vid årsskiftet. 

"Stött på mycket ointresse"

Landstingsfullmäktige och Regionförbundets styrelse har beslutat att man har för avsikt att bilda regionkommun i Kalmar län från och med 2019. Där kommer frågan om järnvägen att drivas vidare. 

”Jag hoppas och tror att infrastrukturkanliets arbete inte ska rinna ut i sanden nu. Under första kvartalet ska jag träffa den nya nämnden och överlämna frågan. Det har visat sig att gängse metoder att få loss pengar till banans upprustning inte fungerar. Då måste vi försöka med andra sätt. Vi har stött på mycket ointresse”, säger Michael Leijonhud till Vimmerby Tidning. 

Region Kalmar län bildas för att stärka och utveckla Kalmar län inom områden som till exempel hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och kompetensförsörjning. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt