Annons:

  • TEO ÄR KLAR FÖR YRKES-SM: ”DET TRODDE JAG INTE

    Teo Petersson från Vimmerby vann kvaltävlingen och kvalificerade sig till yrkes-SM för unga lastbilsförare 2020. Foto: TYA

  • TEO ÄR KLAR FÖR YRKES-SM: ”DET TRODDE JAG INTE

    Teo Petersson var glad efter segern. Foto: SYAB

  • TEO ÄR KLAR FÖR YRKES-SM: ”DET TRODDE JAG INTE
  • TEO ÄR KLAR FÖR YRKES-SM: ”DET TRODDE JAG INTE

TEO ÄR KLAR FÖR YRKES-SM: ”DET TRODDE JAG INTE"

Teo Petersson från Hultsfreds gymnasium vann dagens deltävling för unga yrkesförare och har därmed kvalificerat sig för yrkes-SM 2020.
– Det trodde jag inte när jag gick och la mig i går, säger han till Dagens Vimmerby/Dagens Hultsfred.

Annons:

Deltävlingen för unga yrkesförare hölls på torsdagen i Stockholm. Eleverna, som kom från nio olika skolor i de mellersta delarna av Sverige, tävlade i lastsäkring, manöverkörning med lastbil, truck och teorikunskap. 

Efter tävlingens slut stod det klart att Teo Petersson, som bor i Vimmerby och går tredje året på fordons- och transportprogrammet på Hultsfreds gymnasium, vunnit och därmed tagit sig till yrkes-SM i Helsingborg 2020.

Tog överlägsen seger

Han samlade ihop totalt 130 poäng på de sex momenten och kom tio poäng före Jonathan Vestring som går på Bessemergymnasiet i Sandviken och på tredje plats placerade sig David Fors från Vreta utbildningscentrum (119 poäng). Teo var bäst på tre av sex moment (lastsäkring, truck och manöverkörning med lastbil).

– Jag är rätt förvånad samtidigt som jag är väldigt glad. Det känns riktigt roligt. Det trodde jag inte när jag gick och la mig i går, då for det runt mycket tankar om det mesta i huvudet. Det var nervöst och jag visste ingenting om hur bra jag skulle stå mig och vad motståndarna kunde, säger Teo Petersson. 

Han tycker att det ska bli roligt att komma hem till Vimmerby och Hultsfred som vinnare. 

– Jag strävade givetvis efter att komma etta men det kändes mest som en dröm. Att det gick vägen är riktigt kul. Det skulle vara fränt att vinna finalen också men vi får hur det går. Jag ska göra mitt bästa, säger han. 

Dagens kvaltävling arrangerades av TYA, Transportfackens yrkes- och arbetsmiljönämnd, och syftet med tävlingen är att inspirera unga att utbilda sig till yrkesförare.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt