Annons:

Bygglov för parkeringsplatser beviljas i Hultsfred

Tre allmänna parkeringsplatser ska skapas vid trygghetsboendet Sjögläntan i Hultsfred. Foto: Ossian Mathiasson

Bygglov för parkeringsplatser beviljas i Hultsfred

Miljö- och byggnadsnämnden har beviljat Hultsfreds bostäders ansökan om bygglov för utökning av antalet parkeringsplatser på fastigheten Sjögläntan 1 i Hultsfred. Det är i anslutning till trygghetsboendet Sjögläntan.

Annons:

Ansökan om utökning och anläggning av tre nya parkeringsplatser kom in den 25 maj tidigare i år då det fattas parkeringsplatser i området. Det är en åtgärd som omfattar en yta på 54 m²och planerar att vidtas i södra delen av fastigheten och även göra intrång på Hultsfred 3:1. En viss del, 36 m²av ytan, kommer göra intrång på mark som i detaljplanen benämns som natur. 

Miljö- och byggnadsnämnden har beslutat att bevilja bygglov och det motiveras med att åtgärden är av begränsad omfattning både vad gäller utbredning och påverkan på allmänhetens nyttjande av området. 

"Kommer göras i höst"

Då åtgärden är i strid med gällande detaljplan skickades det ut en remiss till Hultsfreds kommun som är fastighetsägare till Hultsfred 3:1. De har inget emot att parkeringarna läggs på kommunens mark och frågan har även diskuterats på plan- och byggsamrådet i Hultsfreds kommun. Deltagarna på mötet var överens om att nämnden kan godkänna ärendet där parkeringarna göra till allmänna parkeringar. 

– Vi har inte gjort detta än men det kommer göras i höst. Platserna räcker inte till. Förr var det tillräckligt med en bil för många personer, nu har många två bilar. Det blir tre allmänna parkeringsplatser, säger Nicke Wainebro på Hultsfreds bostäder. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt