Annons:

  • Ny succé för Musik Non Stop:

    Musik Non Stop blev en succé på lördagen. Foton: Simon Henriksson

  • Ny succé för Musik Non Stop:

    Per Backstad.

  • Ny succé för Musik Non Stop:
  • Ny succé för Musik Non Stop:
  • Ny succé för Musik Non Stop:
  • Ny succé för Musik Non Stop:

    Emanuel Boigs.

Ny succé för Musik Non Stop: "Helt fantastiskt"

Tredje upplagan av Musik Non Stop blev en succé. Uppemot 1 000 personer kom för att ta del av dagens utbud.
– Helt fantastiskt, säger Emil Elofsson från Rock City.

Annons:

2016 startade Musik Non Stop och anledningen var att man ville visa upp bredden på musiklivet i Hultsfreds kommun. Evenemanget har bara vuxit och vuxit.

Den tredje upplagan, som var i lördags, blev den klart bästa hittills. Uppemot 1 000 personer kom till årets Musik Non Stop.

– Helt fantastiskt. Putte (Svensson Sahlin) och jag pratade om hur bra det blev och att nästan alla valde att vara kvar så länge. Det sista vi hade var Patricia Birgersson och Per-Melkerz och då fick vi bära in 50 extrastolar i puben, det var allsång där inne. Det blev helt otroligt lyckat, säger Emil Elofsson.

"Mun till mun-metoden funkar bra"

Under den långa dagen fanns ett mycket brett och gediget program att ta del av. Musikskolan, Vena och Rosenfors musikkår, Beljavännerna, "Hela skolan sjunger", Änglakören, Patricia Birgersson, Pollux, Musikfolket, Emanuel Boigs, Per Backstad, Steso Songs och Per-Melkerz var de musikaliska akter besökarna bjöds på. Dessutom intervjuade Putte Svensson Sahlin Sators bandmedlem Kent Norberg. Sator har blivit extremt förknippat med Hultsfred och Hultsfredsfestivalen – och numera bor Norberg i Hultsfred. 

– Det har blivit bättre och bättre, och det har ökat för varje år, säger Emil Elofsson.

Vad beror det på?

– Jag tror mycket beror på att de som har varit här har tyckt att det varit kul och bra. Mun till mun-metoden är en metod som funkar väldigt bra. Jag tror att man tycker att det är kul att få se lokala artister, det är inte ofta man kan se så här många. Vi hade en 16-årig kille från Mörlunda, Emanuel Boigs, som säkert inte många visste vem han var innan. Patricia Birgersson har ju varit i ropet nu, men inte uppträtt offentligt i Hultsfreds kommun tidigare. Sedan har vi mycket kringaktiviteter, utställare och besökarna kan gå runt och titta, ta lite käk eller en fika.

"Är jättenöjda"

Om det blir en fortsättning är inte helt bestämt – men mycket talar förstås för det.

– När vi summerar är vi jättenöjda, artisterna vill vara med igen allihop. Vi ska utvärdera det här först, men det är ett evenemang man kan utveckla och köra vidare på. Jag har pratat med Putte och Thomas Åstrand om det och vi känner att man kan bygga vidare på hur mycket som helst som har med musik att göra.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt