Annons:

Mässa ska få ungdomar att se möjligheter i sin hembygd

En jobb- och utbildningsmässa väntar på Rock City på torsdag. Foto: Ossian Mathiasson

Mässa ska få ungdomar att se möjligheter i sin hembygd

En stor jobb- och utbildningsmässa hålls på Rock City i Hultsfred på torsdag. Huvudsyftet är att visa ungdomarna möjligheterna att stanna kvar i sin hembygd.
– Vi tror inte att många har koll på vilka möjligheter det finns till jobb och utbildning här. Det är viktigt att vi visar det, säger Monica Hjelm på Campus Hultsfred.

Annons:

På torsdag är det dags för en stor mässa på Rock City där runt 300 gymnasieelever i årskurs två och tre på Hultsfreds gymnasium och några hundra arbetssökande sam vuxenstuderande deltar.

På plats finns ett 15-tal lokala företag från Hultsfreds kommun inom olika branscher och lika många utbildningsanordnare av eftergymnasiala utbildningar med en radie på cirka åtta mil från Hultsfred. 

– Det är en del ungdomar och vuxna som gärna vill stanna kvar i Hultsfred och då ska denna jobb- och utbildningsmässa vad det finns för möjligheter. Olika typer av företag finns på plats, bland annat Hultsfreds kommun som arbetsgivare, landstinget och företag inom transport, skog och industri, säger Monica Hjelm. 

Utbudet har breddats

Det är Campus Hultsfred som arrangerar dagen tillsammans med Arbetsförmedlingen, Hultsfreds gymnasium och vuxenutbildningen i Hultsfreds kommun. 

– Vi har haft liknande mässor tidigare men då har vi inte haft några företag med oss. I år kände vi att vi ville bredda utbudet och jobbar tillsammans med både Arbetsförmedlingen och lokala företag. Vi ser fram emot dagen, säger Hjelm. 

Korta intervjuer på scenen

Det kommer också vara en programpunkt på scenen i konserthallen där konferenciern Fredrik Thalin gör korta intervjuer med fyra personer, som klassas som ”Hultsfredsambassadörer”. Det handlar om Martina Alexandersson på Frendo, Caroline Phalén, arbetslagsledare på Vena skola, Caroline Gabrielsson, som flyttade till Hultsfred för studier och har stannat kvar och jobbar på Hotell Hulingen, samt Putte Svensson Sahlin på Hotell Hulingen. 

Det blir även livemusik från tre studenter som går på Musik & Event Management. Det är Sebastian Bertgholtz, Rebecca Fredriksson och Elias Yderberg, som har bildat bandet Black belt trio.

– Vi vill visa personer som pluggat och jobbat här i Hultsfred och stannat kvar och även personer som har flyttat hit för studier och blivit kvar, säger Hjelm.

Gymnasieungdomarna kommer på torsdagsförmiddagen och efter lunch är det arbetssökande och vuxenstuderande som tar del av mässans innehåll. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt