Annons:

Stort behov av förskoleplatser – HVB-hem blir förskola på nytt

Det gamla HVB-hemmry i bostadsområdet Ekeberg görs om till förskola på nytt. Foto: Ossian Mathiasson

Stort behov av förskoleplatser – HVB-hem blir förskola på nytt

I väntan på den nya förskolan i Hultsfred finns ett stort behov av förskoleplatser. Därför görs det gamla HVB-hemmet i Ekeberg om till förskola på nytt.

Annons:

Dagens Hultsfred skrev redan i somras om att en ny förskola planeras att öppna med två avdelningar i det gamla HVB-hemmet på Rönnvägen i bostadsområdet Ekeberg. De två nya förskoleavdelningarna ska ha plats för 30 förskolebarn. 

Nu har Hultsfreds Bostäder fått bygglov för att genomföra ombyggnaden och ändra inriktningen från HVB-hem till förskola. 

Från HVB-hem till förskola

I slutet av 70-talet gjordes lokalerna i flerbostadshuset om till förskola och för tre år sedan, 2015, blev det HVB-hem i lokalerna efter att det kommunala bostadsbolaget sökt bygglov för ändrad användning. 

Behovet av platser på HVB-hem är i dag obefintligt samtidigt som Hultsfreds kommun behöver fler förskoleplatser då köerna är långa på alla håll i kommunen, framför allt i Hultsfreds tätort. 

Åtgärden med att göra om lokalerna till förskola igen strider egentligen mot detaljplanen då det ska vara bostäder på platsen. 

Miljö- och byggnadsnämnden bedömer att åtgärden inte kommer skapa olägenhet för närboende då det sedan tidigare har nyttjats som förskola. Enligt de inkomna ritningarna och handlingarna ska planlösningen ändras ganska rejält och ytan uppgår till 350 kvadratmeter. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt