Annons:

MILJONSTÖD TILL BIBLIOTEKEN I HULTSFREDS KOMMUN

Hultsfreds bibliotek får tillsammans med Virserums och Högsbys bibliotek ett statsbidrag på 1,8 miljoner kronor. Foto: Ossian Mathiasson

MILJONSTÖD TILL BIBLIOTEKEN I HULTSFREDS KOMMUN

Hultsfreds kommuns bibliotek i Hultsfred och Virserum fick en mycket trevlig nyhet på onsdagen. De har tilldelats 1,8 miljoner kronor i statsbidrag för att förstärka biblioteken.

Annons:

Kulturrådet fördelar närmare 70 miljoner kronor till folkbiblioteken och under onsdagen kom beskedet över hur mycket pengar som ska gå till respektive kommun. Det var andra omgången i den treåriga satsningen ”Stärkta bibliotek” som initierats av regeringen. 

Intresset har varit stort att utveckla biblioteksverksamheten med stöd från Kulturrådet och det syns då 187 ansökningar har kommit in till ett belopp av 149 miljoner kronor. 

Stärkta bibliotek är en satsning för att stärka Sveriges bibliotek, något som genomförs på uppdrag av regeringen under 2018-2020. Varje år fördelas 225 miljoner kronor till Sveriges kommuner och denna gång fick Hultsfreds kommuns två bibliotek (Hultsfred och Virserum) tillsammans med Högsby kommun ett statligt stöd på 1,8 miljoner kronor. 

Kommentarer från Hultsfreds bibliotek kommer under morgondagen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt