Annons:

Stor fotodonation till Svenskt Rockarkiv: ”Väldigt glad”

Stefan Ölvebring på Svenskt Rockarkiv har fått ta emot en stor fotodonation från Sonic och ytterligare en donation kommer inom kort. Foto: Ossian Mathiasson

Stor fotodonation till Svenskt Rockarkiv: ”Väldigt glad”

Sveriges största musiktidning, Sonic, donerar hela sitt fotoarkiv till Svenskt Rockarkiv. Stefan Ölvebring hämtade 40 fotokartonger i Stockholm på torsdagen.
– Det är klart att man är väldigt glad, säger Stefan Ölvebring.

Annons:

Svenskt Rockarkiv har fått ta över Sveriges största musiktidnings fotoarkiv. Under torsdagen hämtades Sonics donation i Stockholm och det var ett omfattande material som Stefan Ölvebring fick med sig hem till Hultsfred. 

– Det var ungefär 40 fotokartonger som jag hämtade i Stockholm i går. I varje kartong är det väl säkert 100 foton så det är totalt flera tusen foton kan jag säga utan att ljuga, säger Stefan Ölvebring och fortsätter: 

– Att de överhuvudtaget tänker på att arkivera sitt material hos oss är jättekul. Vi har som mål att bli så kompletta som vi bara kan bli över saker som hör ihop med svensk populärmusik. Det här fyller igen många luckor.

"Inte hunnit titta så mycket"

De senaste 20 åren har Sonic varit Sveriges största musiktidning och samlat på sig mycket material och nu håller de på att lägga ner papperstidningen. 

Nu ska materialet i de 40 fotokartongerna sorteras, digitaliseras, katalogiseras och bevaras för framtiden. 

– Helt ärligt så har jag inte hunnit titta så mycket. Jag öppnade en kartong och tittade väldigt snabbt så jag kan inte svara på vad det är. Allt är foton och fysiska bilder som är framkallade.

Ytterligare en tidning hörde av sig

När Svenskt Rockarkiv presenterade nyheten på sin Facebook-sida hörde Sveriges näst största musiktidning, Groove, av sig och ville donera sina foton. 

– Den tidningen har inte varit aktiv på några år. Han som var chefredaktör när de slutade tog med sig hela arkivet hem och nu hörde han av sig och sa att det bara är att komma och hämta det.  Jag kommer åka och hämta donationen i början av december. 

Vad betyder detta för Svenskt Rockarkiv?

– Alla saker som har med svensk populärmusik att göra är viktiga. Det känns jättefint att det kommer in. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt